Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jose Manuel Barroso: Europa nu poate primi toți refugiații, trebuie să întărim granițele externe

barroso

Fostul preşedinte al Comisiei Europene Jose Manuel Durao Barroso a declarat, vineri, 29 ianuarie, la Timişoara, că Europa nu poate primi toţi refugiaţii şi că trebuie întărite graniţele externe.

„Am fost întrebat deseori cum aş fi gestionat criza refugiaţilor din Europa. Avem o dificultate cu refugiaţii în Europa, dar adevărata criză e în Siria, în Libia, în Irak. Avem o problemă, dar comparativ cu problema lor nu aş face un schimb. Trebuie să fim realişti, Europa nu poate primi toţi refugiaţii. Trebuie să întărim graniţele externe”, a spus Barroso, citat de Mediafax.

Barroso a venit la Timișoara pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest. La ceremonia de acordare a titlului a participat și prim-ministrul Dacian Cioloș, pe care fostul președinte al Comisiei Europene l-a lăudat, afirmând că „România este pe mâini bune”.

Premierul român a vorbit despre perioada în care a ocupat postul de comisar european, afirmând că a învățat multe de la Jose Manuel Barroso, pe care l-a catalogat drept „un om capabil să provoace destinul”.

„A fost o perioadă de crize succesive. Barroso a transmis perfect că nu putem vedea criza prin stop-cadre, ci trebuie să o privim prin filme. Criza este o oportunitate şi, dacă ne oprim la criză şi o analizăm, rămânem în trecut, iar dacă o vizionăm vizionar, atunci mergem în evoluţie. Barroso a expus această experienţă idealistică unor oameni capabili de a lua decizii rapide de multe ori împotriva convingerii unor instituţii”, a spus Cioloș.

Jose Manuel Durao Barroso a fost preşedintele Comisiei Europene timp de zece ani, în perioada 2004-2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.