Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria, gata să genereze un blocaj la nivel european: 'Schimbarea regulilor UE nu se poate face fără noi'

ungaria ue steag

Regulile Uniunii Europene (UE) vor trebui schimbate pentru a putea tăia fondurile acordate statelor membre, iar acest lucru nu se poate întâmpla decât cu consimţământul Ungariei, a declarat europarlamentarul ungar Jozsef Szajer (Fidesz, de guvernământ), într-un interviu publicat miercuri de cotidianul Magyar Idok, citat de MTI, informează Agerpres.

Politicianul ungar a subliniat în interviu că premierul Viktor Orban este un negociator experimentat a cărui opinie este imposibil să fie trecută cu vederea în astfel de decizii importante.

Finanţarea din partea UE se bazează pe reguli bugetare, nu pe ideologie, a insistat Szajer, referindu-se la apelurile venite din interiorul Uniunii de a condiţiona acordarea de fonduri de conformarea faţă de valorile fundamentale ale blocului comunitar.

Vezi și: Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, către Consiliul Uniunii Europene: 'Noi decidem cine intră în Polonia și cine nu'

"Schimbarea regulilor UE nu se poate face fără noi. Se vehiculează de ceva vreme astfel de ameninţări, dar fără prea mare bază", a spus Szajer.

Potrivit europarlamentarului ungar, în Europa de astăzi nicio dezbatere importantă nu are loc fără a auzi opinia lui Viktor Orban, care "este menţionat ca fiind al treilea politician de pe continent, alături de cancelarul german şi preşedintele francez".

În ce priveşte apelurile unor membri ai Parlamentului European (PE) de a tăia finanţarea pentru Ungaria, Jozsef Szajer a explicat că, la alegerile pentru PE din 2019, alegătorii ungari vor avea posibilitatea să-şi exprime părerea faţă de acei europarlamentari care "vorbesc împotriva Ungariei şi a poporului ungar la Strasbourg".

Vezi și: Adio, rămâi cu bine! Soros părăsește Budapesta

Remarcile eurodeputatului Fidesz vin după ce marţi, într-un articol publicat de portalul EUObserver, un coleg al său din PE din partea Coaliţiei Democrate (DK, de opoziţie), Peter Niedermueller, şi un eurodeputat suedez, au făcut apel la Comisia Europeană să lanseze o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu situaţia copiilor romi din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.