Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea Adriana Stoicescu, reacție dură la derapajul procurorilor din CSM: 'Vânătoarea de judecatori a trecut la nivelul următor. Toți am luat-o razna'

www.facebook.com
adriana stoicescu

Judecătoarea Adriana Stoicescu, vicepreședinte al Tribunalului Timiș, reacționează la decizia halucinantă a Secției pentru procurori a CSM de a cataloga o hotărâre a Secției pentru judecători a CSM ca afectarea a independenței tuturor procurorilor din România. În fapt, Secția pentru judecători a CSM nu făcuse decât să apere reputația unor judecători de la Curtea de Apel București în fața alegațiilor unui procuror DNA, formulate într-o cerere de recuzare respinsă. Adriana Stoicescu denunță un asalt asupra judecătorilor din România, început cu ani în urmă.

  • Context: Decizie de-a dreptul halucinantă, marți, 14 septembrie, în cadrul Secției pentru procurori a CSM, care a decis nici mai mult nici mai puțin decât că Secția pentru judecători a încălcat independența procurorilor. Demersul este unul pornit de la solicitarea unui procuror DNA. Astfel, Secția pentru procurori (patru procurori dintre cei șase membri prezenți, ca să fim mai exacți) a decis că judecătorii din CSM au afectat independența procurorului DNA și, mai mult, cu de la sine putere, deși aparent nimeni nu ceruse, Secția a recalificat cererea și a decis că de fapt s-a încălcat independența tuturor procurorilor din Ministerul Public. Detalii AICI!

„Procurorii isi desfasoara activitatea potrivit principiilor legalitatii, impartialitatii, sub autoritatea ministrului justitiei.

Judecatorii sunt independenti si se supun numai legii.

Asta zice foaia de care absolut toata lumea din Romania se foloseste doar cand are nevoie de ea.

Se numeste Constitutia.

Sa vii in anul 2021 si sa afirmi ca Sectia pentru judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii incalca independenta tuturor procurorilor din aceasta tara dovedeste ca, pur si simplu, toti am luat-o razna.

Atitudinea Sectiei pentru procurori arata ca judecatorii acestei tari sunt vazuti, cel mult, ca o anexa a Ministerului Public.

S-a uitat, probabil, ca magistratura este activitatea judiciara desfasurata de judecatori in scopul infaptuirii justitiei si de procurori in scopul apararii intereselor generale ale societatii a drepturilor si libertatilor cetatenesti. Nu o zic eu, o zice Legea.

Dispretul fata de puterea judecatoreasca a devenit cronic.

Daca vine din partea politicului, nu e nicio surpriza.

Dar cand reactia vine dinspre procurori, ei bine, asta este absolut inacceptabil, intr-o societate democratica.

Inceputa sub auspiciile luptei anticoruptie, vanatoarea de judecatori a trecut la nivelul urmator.

Se vrea inversarea rolurilor, asta am inteles cu totii din anii 2010 incoace, cand procurorul putea santaja judecatorul, ii verifica hotararile din perspectiva legalitatii si temeiniciei, il audia ca martor unde, cel mai probabil sub amenintare, il determina sa vina si sa isi recunoasca o culpa inventata.

Dar, ce s-a intamplat azi, depaseste orice limita.

Atacul indreptat impotriva Sectiei pentru Judecatori, care nu a facut altceva decat sa isi exercite rolul legal, acela de garant al independentei judecatorilor, dovedeste ca unii, pur si simplu, nu isi inteleg rolul si menirea.

Cu tot respectul pentru colegii si prietenii mei procurori, oameni pe care ii apreciez si ii stimez, cred ca e timpul sa spunem stop.

Justitia este infaptuita de instantele de judecata.

Puterea judecatoreasca nu inseamna nici Ministerul Public nici parchete, nici procurori.

Inseamna judecatori si instante de judecata.

Parchetele functioneaza PE LANGA instantele de judecata, nu invers!

Judecatorii sunt cei care au in fata dosarele procurorilor, nu invers.

Judecatorii sunt cei care aresteaza, condamna, achita, nu procurorii.

Cei care nu isi inteleg rolul constitutional ar trebui sa puna mana pe carte sau sa plece in politica, unde pot face jonglerii cu legea!

Vremea in care judecatorul tremura in fata securistului, a secretarului de partid sau a procurorului, a apus de mult, spre durerea unora.

Si oricat va doriti intoarcerea in timp, nu se mai poate!”, scrie Adriana Stoicescu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.