Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea Camelia Bogdan, cercetată disciplinar

camelia bogdan

Judecătoarea Camelia Bogdan este cercetată disciplinar de Inspecţia Judiciară a CSM. Decizia a fost luată, pentru că există indicii că aceasta ar fi încălcat legea atunci când a participat la un seminar plătit de Ministerul Agriculturii, în perioada în care judeca dosarul Telepatia, în care instituţia era parte vătămată, anunță Antena 3.

În timp ce judeca Dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan a primit 10 mii de lei de la Ministerul Agriculturii, parte vătămată în Dosarul ICA și a petrecut un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov, în perioada 21 iulie-2august 2014, în cadrul unui program finanțat de același minister.

La câteva zile după revenirea din sejur, judecătoarea Bogdan a dat o sentință definitivă în favoarea Ministerului Agriculturii.

"Trebuie să menţionez că discutăm despre o procedură eminamente administrativă, iar în acest moment Inspecţia Judiciară nu contestă nevinovăţia magistratului în cauză. La finalizarea cercetării disciplinare, în funcţie de rezultatul verificărilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizării, prin exercitarea acţiunii disciplinare şi sesizarea Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a CSM, fie respingerea sesizării în cazul în care se constată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru exercitarea acţiunii disciplinare", a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru. 

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la începutul lunii februarie, în cazul judecătoarei Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti în urma informaţiilor apărute în mass-media.

Ulterior, judecătoarea Camelia Bogdan a fost audiată în plenul CSM, după ce a depus o cerere de apărare a reputației profesionale în scandalul banilor primiți de la Ministerul Agriculturii.

Plenul CSM a respins cererea judecătoarei Camelia Bogdan de apărare a reputației profesionale. Aceasta sesizase CSM, susținând că a fost suspusă unui adevărat „linșaj mediatic” de către postul Antena 3 și portalul Lumea Justiției.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.