Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea care a primit mită promisiuni şi pantofi de 70 de euro de la Ovidiu Puţura, condamnată definitiv

www.gazetadebistrita.ro
fostul judecator Corina Iacob

Judecătoarea Corina Iacob, cea care a primit drept mită promisiuni de angajare ca notar stagiar pentru fiul său de la fostul secretar de stat în ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, a fost condamnată definitiv, de instanţa supremă la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Decizia a fost dată miercuri şi se execută de îndată potrivit legii.

Astfel fostul magistrat de la Tribunalul Bistriţa Năsăud trebuie să presteze o muncă neremunerată timp de 60 de zile fie la Primaria Bistriţa fie la Primaria Livezile, potrivit deciziei.

Instanţa supremă a respins apelul făcut iniţial de DNA dar preluat de Secţia de Investigarea a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) pe parcurs dar şi pe cel al fostului magistrat.

Curtea de Apel Bucureşti a decis în 24 septembrie 2018 condamnarea Corinei Iacob la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare şi munca în folosul comunităţii, ICCJ menţinând această soluţie.

Procurorii DNA de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au au trimis-o pe Iacob în judecată în decembrie 2017 pentru luare de mită.

În rechizitoriul transmis judecătorilor CAB anchetatorii arătau că în cursul lunii noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-a promis judecătorului de la Tribunalul Bistrița – Secția civilă că, din funcția pe care o va exercita în perioada următoare în Ministerul de Justiție, respectiv aceea de secretar de stat, sau printr-un funcționar de legătură ce îi poate influența pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de către fiul judecătoarei, a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.

În schimbul intervenției promise, Iacob a pronunțat o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soția inculpatului Puțura Ovidiu era reclamant recurent și care avea ca obiect o revendicare imobiliară.

În același context, Puțura i-a dat Corinei Iacob, prin intermediul soției sale, o pereche de ghete destinată fiului inculpatei.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ovidiu Puţura în aprilie 2015 , pentru dare de mită şi trafic de influenţă iar în iunie 2017  acesta a fost condamnat definitiv de către Înalta Curte de Casație și Justiție la pedeapsa de cinci ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.