Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea Geanina Terceanu, în fața magistraților ICCJ

geanina terceanu

Judecătoarea Geanina Terceanu va audiată de magistraţii Instanţei Supreme în dosarul în care este acuzată că a primit mită de la fraţii Becali şi Cristi Borcea, informează Antena3.

Procurorii DNA susțin că cei trei ar fi dat banii pentru a scăpa de condamnarea în dosarul transferurilor în care erau acuzaţi de înșelăciune şi evaziune fiscală. Conincidenţă sau nu, judecătoarea Terceanu a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații.

Conform DNA, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul București, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbaliști, în care frații Becali și Cristian Borcea, alături de ați conducaători din fotbal, fuseseră trimiși în judecată pentru înșelăciune și evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare fațăde toți inculpații, în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968. Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunța această soluție de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.

În primă instanță, cei trei au primit condamanri cu executare, care s-au contopit cu pedepsele din "transferuri". Frații Becali au primit o pedeapsă de câte trei ani de închisoare, în timp ce Borcea a primit 3 ani și 6 luni de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.