Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecător CCR atinge o problemă SENSIBILĂ pentru România

CCR

Judecătorul Curții Constituționale a României, Petre Lăzăroiu, atinge o problemă sensibilă cu care se confruntă România. În acest moment deținuții nu se pot adresa direct Curții Constituționale a României, așa că am ajuns să avem o avalanșă de plângeri la CEDO.

Citește și: ALERTĂ - ANM a emis AVERTIZARE de furtuni puternice

Citește și: VIDEO - Kovesi a EXPLODAT: AVERTISMENT teribil al șefei DNA

Citește și: DEZASTRU pentru Marea Britanie

Citește și: VIDEO - Victor Ponta, atac HALUCINANT la Iohannis: le-a dat românilor multă.../ VIDEO

Citește și: SCANDAL: Klaus Iohannis i-a cerut demisia printr-un SMS

Citește și: VIDEO Bătaie generală între suporteri pe stadion după Anglia-Rusia 1-1

Citește și: Kovesi a PROFEȚIT: face DEZVĂLUIRI de ultimă oră dintr-un dosar BOMBĂ

”Foarte multe tari in sistemul lor constitutional au prevazut accesul direct la CC. Numitorul comun la toate si la Germania, Austria, Polonia, Cehia, pana si Albania, Turcia... dupa ce epuizezi toate caile de atac te duci la Curte. Romania, in momentul de fata, nu are asa ceva, e vorba de decizie politica”, a declarat Petre Lăzăroiu. ”De pilda, Avocatul Poporului... are o lege de functionare si organizare. E specializat pe apararea drepturilor cetateanului. Spune clar in Constitutie, 'pe drepturile cetateanului', nu pe drepturile institutiilor, ale firmelor", a completat acesta, informează Realitatea.

Judecătorul a explicat cum pot fi rezolvate aceste probleme . ”Ai primit o sesizare, o incalcare flagranta, a doua, a treia, a patra pe acest tipic. Sesizeaza Curtea. El nu e obligat pe chestia asta”.

În acest context, din cauza condiţiilor din penitenciare, multe persoane au reclamat România la CEDO. În urma acestor procese, statul plăteşte despăgubiri uriaşe deţinuţilor din cauză că le sunt încălcate drepturile, a precizat Lăzăroiu.

”Nu-mi spuneti ca este o tragedie. S-a adresat cineva, Avocatul Poporului, Curtii Constitutionale? Nu, deocamdata. Multe plangeri la CEDO sunt de la detinuti. Chiar si cei condamnati au dreptul la protectia vietii, sanatatii si demnitatii”, a afirmat Lăzăroiu.

Judecătorul a salutat însă reacţia ministrului Justiţiei care a luat atitudine cu privire la problemele din penitenciare. "Am vazut iesirea doamnei ministru care a spus de probleme. Ati vazut vreun angajat al penitenciarelor care a facut abuzuri sa fie trimis in judecata pentru abuz in serviciu? Rele tratamente... are multe care ar putea fi puse in carca", a mai spus Lăzăroiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.