Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecător CSM, poziţie de forţă în scandalul SIPA: 'Ar trebui DISTRUSĂ arhiva'

SIPA

Un judecător important al Consiliului Superior al Magistraturii are o poziţie de forţă în scandalul arhivelor SIPA, cel care a declanşat războiul în clasa politică. În direct la Antena 3, Gabriela Baltag, membru al CSM a condamnat SIPA deşi a spus că nu ştie ce se află în acele arhive.

Citește și: UMILINȚĂ e numele tău: Ce a făcut Simona Halep la Roland Garros, cu Carla Suarez Navarro

"Arhiva SIPA a fost şi e o tentaţie pentru foarte mulţi miniştri de Justiţie. Nu ştim ce se poate găsi în această arhivă râvnită de mulţi. În 2016 când era un alt ministru al justiţiei am spus că aceasta poate fi o Cutiei a Pandorei care dacă e deschisă greşit poate face mult rău. Mă îndoiesc că documentele acelea trebuie văzute de cineva. Şi Comisia Europeană a vorbit de nelegalitatea acestui serviciu secret al Justiţiei. Asta ar fi soluţia corectă, distrugerea arhivei SIPA", a spus Baltag la emisiunea lui Mihai Gâdea.

Citește și: BOMBĂ PRO TV anunță că Gigi Becali nu mai merge la TAS

Şi asta nu e tot. Baltag a continuat să atace arhiva SIPA. "M-am gândit şi eu dacă acolo e adevărul. Să dăm forţă unor probe îndoielnice...Cei care au condus SIPA au fost cei din fosta Securitate. Nu cred că practicile dinainte au fost uitate de aceştia. Dacă au fost descoperite fapte penale ale magistraţilor de ce nu s-au scos la iveală la timp?

Citeşte şi: Ce nu se scrie în România, o face presa internațională: Cum e văzută Simona Halep la Paris

În arhiva SIPA nu au ce să caute documente ale celor care au lucrat în penitenciare. Putem afla detalii despre cei care au fost angajaţi ai SIPA dacă au fost magistraţi sau foşti magistraţi. Auzim că unii au avut curiozităţi, au copiat documente, dar nu ştim. Nu are de ce să fie vulnerabilă justiţia dacă se desecretizează SIPA", a mai spus Gabriela Baltag.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.