Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecător de la Curtea de Apel Iaşi, sancționat disciplinar de CSM

justitie drept

Judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iaşi a fost sancţionat miercuri disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pentru neglijenţă în exercitarea funcţiei. 

"Secţia pentru judecători în materie disciplinară (...) a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Dan Anton, judecător în cadrul Curţii de Apel Iaşi. În temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat domnului judecător sancţiunea disciplinară constând în diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 6 luni pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. t) teza a II-a din acelaşi act normativ, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă", se precizează înt-un comunicat al CSM transmis AGERPRES.

FOTO - DOCUMENTUL care l-a enervat pe Liviu Dragnea: Mi-a venit la partid. Este DISCRIMINARE!


Decizia de sancţionare poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vicepreşedintele Comisiei SRI, audiat la DNA


Dan Anton a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în luna iunie, pentru trafic de influenţă (două fapte), violarea vieţii private, şantaj şi dare de mită. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi fostul senator Teodor Haucă, acuzat de trafic şi cumpărare de influenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.