Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoria Ploiești judecă doar urgențele până când se renunță la abrogarea pensiilor speciale: Și magistrații din Dâmbovița anunță suspendarea activităţii

Inquam Photos / George Călin
Inquam protest judecatori procurori Curtea de Apel

Judecătoria Ploiești judecă doar urgențele până când se renunță la abrogarea pensiilor de serviciu. Și magistrații Tribunalului Dâmbovița anunță suspendarea activităţii de judecată, anunță MEDIAFAX.

Potrivit Judecătoriei Ploiești, Adunarea Generală a Judecătorilor a decis, miercuri, ca de joi și până la retragerea sau respingerea propunerii legislative de eliminare a pensiilor de serviciu ale magistraţilor să se judece doar cauzele urgente.

Citește și: Ministrul Finanțelor, chemat la audieri! Pentru ce trebuie să dea explicații

Se consideră urgenţe, în materie penală, dosarele cu măsuri preventive, cauzele date în competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, dosarele cu persoane private de libertate, dosarele în care s-a împlinit termenul de prescripţie ori urmează a se împlini în următoarele 6 luni şi cererile de liberare condiţionată iar în materie civilă, ordinele de protecţie, ordonanţele preşedinţiale, delegarea autorităţii părinteşti, cererile de suspendare provizorie a executării silite, cererile de evacuare pe procedura special, cererile având ca obiect măsuri asigurătorii, asigurarea dovezilor şi încuviinţările de executare silită.

Și reprezentanții Tribunalului Dâmbovița anunță că magistrații acestei instanțe au decis, ca formă de protest, suspendarea activităţii de judecată, cu excepţia cauzelor urgente, începând de miercuri şi „până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra ingerinţei vizând independenţa justiţiei, ingerinţă manifestată prin demersurile de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor”.

Citește și: Lovitură sub centură! Ludovic Orban l-a atacat pe Meleșcanu

Oficiali din Tribunalul Municipiului Bucureşti (TMB) şi Curtea de Apel Bucureşti (CAB) au declarat pentru MEDIAFAX că îşi suspendă, de miercuri, activitatea, pe perioadă nedeterminată, ca urmare a nemulţumirilor legate de abrogarea legii pensiilor de serviciu, iar acestora li s-au alăturat mai multe instanțe din țară, precum Tribunalul Iaşi sau curţile de apel Craiova şi Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.