Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii care l-au condamnat pe avocatul Robert Roșu dau bir cu fugiții: După Ionuț Matei, și Florentina Dragomir se pensionează

iccj

Judecătoarea Florentina Dragomir, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, și-a depus cerere de pensionare. Această vrea să părăsească sistemul din data de 15 iunie. Gestul judecătoarei vine la doar câteva zile după cererea de pensionare depusă de judecătorul ÎCCJ Ionuț Matei. Ambii judecători au făcut parte din completul care l-a condamnat pe avocatul Robert Roșu în dosarul „Ferma Băneasa”

  • Amintim că Uniunea Naţională a Barourilor din România a transmis că hotărârea, pronunţată în decembrie 2020 şi motivată cu mult după termenul legal, "reprezintă un precedent periculos pentru viitorul profesiei". Detalii AICI! În ultimele trei luni, avocații au protestat de mai multe ori la Palatul de Justiție din București și în alte orașe din cauza condamnării lui Robert Roșu.

Florentina Dragomir a fost procuror până în 2009, când a fost transferată judecător la Tribunalul București. Recent, au existat controverse legate de faptul că aceasta nu ar fi depus jurământul la numirea în funcția de judecător. Potrivit relatărilor de presă, Dragomir a fost promovată la ÎCCJ în 2011, deși avea doar un an și 10 luni experiență de judecător și aviz negativ din partea ÎCCJ.

Judecătoarea Dragomir a făcut partea în ultimii 10 ani din completurile care au dispus condamnări în dosare celebre, printre cei vizați fiind Adrian Năstase, Elena Udrea, Liviu Dragnea (respingerea contestației la executare), Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.