Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii CSM dezaprobă inducerea ideii că legile justiției sunt în `lanțul cauzal` al crimelor

judecator justitie

Judecătorii CSM spun că dezaprobă folosirea cazului Caracal în scop politic și inducerea ideii că legile justiției ar fi una din cauzele crimelor, subliniind că disfuncțiile grave care au ieșit la iveală odată cu această tragedie trebuie asumate pentru a restarta sistemul judiciar.

„Consecventă principiilor și valorilor unei justiții care trebuie să funcționeze efectiv în folosul societății, și nu este doar declarată ca atare, Secția pentru judecători condamnă folosirea dramei de la Caracal în scop politic, așa cum s-a întâmplat în ultimele zile. Secția pentru judecători dezaprobă mistificarea prin inducerea, în mod repetat, în discursul politic, a temei „modificării legilor justiției” în lanțul cauzal al efectelor tragicului eveniment”, arată Secția pentru judecători a CSM, printr-un comunicat de presă remis redacției.

În contextul în care codurile penale sunt nemodificate și conțin dispozițiile necesare luării măsurilor pentru a proteja viața și integritatea persoanei, această temă este vehiculată cu un dublu scop, „unul evident politic, iar altul pentru dezvinovățirea celor responsabili”, subliniază magistrații.

„Independența justiției este o valoare fundamentală, aflată în strânsă corelație cu responsabilitatea instituțională, dar mai ales individuală. Este momentul să afirmăm deschis că dorim aflarea cât mai grabnică a adevărului și identificarea răspunderilor atât la nivelul funcțiilor de execuție ale magistraților, cât și al celor de conducere din vârful instituțiilor cu competențe în domeniul justiției”, mai arată judecătorii.

În comunicatul menționat se mai arată că sistemul trebuie restartat.

„Asumarea disfuncțiilor grave, relevate odată cu drama de la Caracal, este indispensabilă restartării sistemului judiciar de care societatea românească are atâta nevoie”, încheie Secția pentru judecători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.