Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii nu o mai suportă pe Raluca Prună şi îi cer demisia: 'Nu are legitimitate'

lumeajustitiei.ro
Raluca Pruna

Dacian Cioloş nu mai scapă de probleme. Unul dintre cei mai importanţi miniştri din cabinetul său e din ce în ce mai contestat. Raluca Prună e lovită din toate părţile. Un important judecător îi cere demisia şefei de la Justiţie.

După ce mai multe persoane și organizații și asociații care-și desfășoară activitatea în acest sector au atacat Ordonanța de Urgență care transformă SRI într-un organ de cercetare penală specială, o judecătoare a cerut, în mod public, demisia ministrului Justiției. Judecătoarea Lăcrămioara Axinte de la Tribunalul Botoşani a scris un text extrem de dur la adresa lui Prună pe propriul blog.

Vezi şi: Kovesi, semnal despre arestarea parlamentarilor

"Pentru cine este mai vechi in sistem si a prins numirea Monicai Macovei la conducerea Ministerului Justitiei, reamintesc ca pagina principala a site-ului institutiei te intampina cu sloganul „Justitia in folosul cetatenilor!”.

Am comentat atunci ca sloganul mi se pare absolut aiurea, intrucat justitia nu poate fi niciodata in folosul tuturor cetatenilor, pentru ca nu se poate spune ca a fost de folos celor care pierd un proces civil sau inculpatilor care”primesc” o condamnare. Iata ca dupa 11 ani, un alt Ministru al Justitiei, Raluca Pruna, afirma ca discutia despre drepturi este un lux teoretic.

Doamna Ministru, desi are doar cateva luni de cand a fost investita, a uitat deja ca a jurat cu mana pe Biblie, in fata Presedintelui Romaniei, ca va apara drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor. „Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

Vezi şi: Avertisment ASF despre pensii

Au trecut cateva zile de la momentul la care a facut afirmatia cu pricina, dar doamna Ministru tace malc, nu retracteaza cele spuse, ceea ce poate inseamna ca nu e nicio scapare, aceasta este parerea domniei sale. Pentru ca este inacceptabil ca Ministrul Justitiei sa considere ca drepturile fundamentale nu trebuie respectate, ci sunt simple teorii, cred ca este absolut necesar sa demisioneze!

Ce legitimitate are un ministru, pentru care respectarea Constitutiei e un moft, sa propuna Presedintelui Romaniei numirea Procurorului General al Parchetului de pe langa ICCJ sau Procurorul Sef al DNA?", a tunat judecătoarea Axinte.

Citeşte şi: De ce nu vrea Papa să calce în România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.