Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii Tribunalului Prahova susţin Memorandumul privind justiţia

magistrati

Judecătorii din cadrul Tribunalului Prahova susţin Memorandumul privind justiţia, dar şi demersurile privind solicitarea CCR cu privire la neconstituţionalitatea OUG 43/2016, ei urmând să decidă dacă vor adopta şi o formă concretă de protest.

"Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova, întrunită (...) în cvorum legal, a adoptat, cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi, susţinerea "Memorandumului privind justiţia", precum şi a demersurilor Asociaţiilor profesionale ale magistraţilor privind susţinerea memoriului adresat Avocatului Poporului prin care se solicită sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea OUG nr. 43/2016", se arată într-un comunicat emis, vineri, de Tribunalul Prahova.

Citește și: Ecologiştii, atac virulent: 'Ați transformat Constituția în hârtie igienică'

Adunarea Generală Judecătorilor se va întruni din nou, după data de 30 septembrie, pentru a decide asupra iniţierii unei forme concrete de protest, în funcţie de rezultatul discuţiilor ce se vor derula între reprezentaţii puterii judecătoreşti şi cei ai puterii executive, se mai precizează în documentul citat.

Curtea de Apel Ploieşti a anunţat, joi, că judecătorii din cadrul acestei instanţe vor purta, timp de două săptămâni, banderole albe în şedinţele de judecată, ei alăturând-se astfel protestului declanşat de alte instanţe din ţară.

Potrivit unui comunicat de presă al Curţii de Apel, Adunarea Generală a adoptat cu majoritatea voturilor membrilor prezenţi susţinerea "Memorandumului privind justiţia" şi a demersurilor asociaţiilor profesionale ale magistraţilor privind susţinerea memoriului adresat Avocatului Poporului prin care se solicită sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea OUG nr. 43/2016, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.