Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorul american care a redactat hotărârea despre avort critică reacțiile liderilor străini

arcpublishing.com
Samuel Alito

Judecătorul conservator Samuel Alito i-a criticat, într-un discurs, la Universitatea Notre-Dame, la Roma, în cadrul Conferinţei ”Religious Liberty”, pe preşedintele francez Emmanuel Macron, pe premierii canadian Justin Trudeau şi britanic Boris Johnson şi pe prinţul Harry, care au denunţat hotărârea Curţii Supreme a Statelor Unite de a anula dreptul la avort, relatează The Huffington Post.

Samuel Alito, în vârstă de 72 de ani, un judecător conservator şi un catolic fervent, este cel care a redactat această hotărâre, prin care curtea şi-a anulat hotărârea istorică Roe v. Wade.

În Statele Unite, dreptul la avort este stabilit în prezent, în baza acestei hotărâri, la nivelul statelor, iar cele mai conservatoare dintre ele, ca Texasul şi Oklahoma, l-au interzis complet.

”Este, cred eu, singura hotărâre a Curţii Supreme din întreaga istorie a acestei instituţii care a fost denunţată de o întreagă serie de lideri străini, care s-au simţit deosebit de în largul lor să comenteze legea americană”, a declarat Alito, în râsetele publicului.

”Unul dintre ei era Boris Johnson, dar a plătit preţul”, a declarat el, referindu-se la demisia premierului britanic în urma unei serii de scandaluri şi minciuni.

”Alţii se află în continuare la putere: preşedintele (francez Emmanuel) Macron, premierul (canadian Justin) Trudeau. Însă ceea ce m-a rănit cu adevărat este că ducele de Sussex s-a adresat ONU şi a comparat hotărârea, al cărei nume nu trebuie pronunţat, cu atacul rus în Ucraina”, a continuat el, atacându-l pe prinţul Harry.

Judecătorul Alito, nominalizat de către George W. Bush în 2006, nu a citat şi alte ţări, ”în pofida tentaţiei”.

Judecătorii Curţii Supreme nu îşi exprimă opiniile în mod public şi nu intervin în mod direct într-o dezbatere publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.