Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorul care l-a achitat pe Dinu Patriciu vrea să se pensioneze

Dinu Patriciu

Judecătorul Constantin Marino de la Secţia penală a Tribunalului Bucureşti a depus la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) o cerere prin care solicită să fie eliberat din funcţie prin pensionare. Cererea lui Constantin Marino va fi discutată în plenul CSM, în şedinţa din data de 17 martie.

Numele lui Constantin Marino a fost legat de-a lungul timpului de mai multe dosare controversate. Astfel, în august 2012, judecătorul i-a achitat pe Dinu Patriciu, Sorin Roşca Stănescu şi Sorin Pantiş şi pe ceilalţi inculpaţi din dosarul "Rompetrol". Ulterior, în octombrie 2014, aceştia au fost condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti, în urma admiterii apelului procurorilor, cu excepţia lui Patriciu, care între timp decedase. Sorin Roşca Stănescu a primit doi ani şi patru luni închisoare, iar Sorin Pantiş, doi ani şi opt luni, ambii cu executare. Constantin Marino a făcut parte şi din completul de judecători care a decis eliberarea din arest a lui Gigi Becali, în dosarul în care latifundiarul era acuzat că i-a sechestrat pe hoţii care i-au furat maşina.

De numele lui Constantin Marino se leagă şi o posibilă colaborare cu fosta Securitate comunistă. În anul 2012, presa relata că CNSAS a eliberat o adeverinţă conform căreia Constantin Marino "figurează cu dosar fond reţea (...) distrus în 1982". Constantin Marino nu ar fi fost declarat lucrător/colaborator al Securităţii, deoarece nu s-a descoperit alt material probator împotriva sa. Potrivit CNSAS, un dosar de reţea era distrus în momentul în care cel care semnase un angajament cu Securitatea devenea membru al Partidul Comunist Român, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.