Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorul Cristi Danileț s-a DEZLĂNȚUIT din cauza pensiilor speciale: Taie 9.300, dar păstrează 163.000!

Inquam Photos/ Octav Ganea
Cristi Danilet

Judecătorul Cristi Danileț s-a dezlănțuit din cauza planului PNL de a tăia doar o parte din pensiile speciale aflate în plată. Danileț acuză că Guvernul vrea să taie doar 9.300 de pensii, în vreme ce 163.000 dintre acestea vor fi păstrate.

„Deputații din Comisia de muncă au adoptat în unanimitate propunerea de eliminare a tuturor pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor”.

Citește și: Cătălin Predoiu SPULBERĂ orice speranță a magistraților privind pensiile speciale: Sunt SOLIDAR cu premierul

Realitate 1: în România pensii - numite impropriu - „speciale” sunt 83.000 pentru militari, 75.000 pentru polițiști și 9.300 pentru alte categorii (dintre acestea, 4000 sunt magistrați).

Realitate 2: Deciziile CCR nr 20/2000 și nr. 873/2010 spun că pensiile de serviciu ale magistraților nu pot fi eliminate. Deciziile CCR nr. 1283/2011 și nr. 42/2012 spun că militarii și polițiștii nu au statut asemănător magistraților și, ca urmare, li s-ar putea elimina pensiile de serviciu.

Concluzie: politicul spune că elimină pensiile speciale, dar taie 9300 (dintre care de 4000 nu avea voie să se atingă) și păstrează 163.000. Va veni CCR și va spune că e nu e ok. Politicul va da vina pe CCR, deși stia de deciziile cu pricina. Așa realizăm că diferența dntre politic și populism dispare", scrie Danileț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.