Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul în care jandarmii au ieșit în stradă ca să-i păzească pe oameni de urși: A fost declarat risc mare de pericol

ursi

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa a emis, vineri, o hotărâre prin care declară risc mare de pericol privind apariţia urşilor în Pucheni şi risc mediu în Gura Ocniţei şi Moţăieni.

Autorităţile anunţă că vor să ceară Ministerului Mediului aprobare pentru recoltarea ursului identificat pe raza comunei Pucheni, potrivit agerpres.ro.

"În vederea întocmirii şi înaintării documentaţiei, pe baza informaţiilor transmise de către toţi factorii implicaţi în intervenţie, către Direcţia Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, instituţiile cu responsabilităţi stabilite prin HCJSU nr. 05/2017 vor transmite CJSU Dâmboviţa un punct de vedere/informare, până la data de 03.06.2021, pentru obţinerea acordului de recoltare a ursului identificat pe raza UAT Pucheni", se arată în hotărârea emisă vineri a CJSU Dâmboviţa.

În Gura Ocniţei şi Moţăieni s-a stabilit ca patrule de jandarmi şi poliţişti să fie prezente în zonele unde au fost văzuţi urşi, iar cetăţenii să fie informaţi cu privire la pericol.

"Se aprobă următoarele măsuri la nivelul UAT Gura Ocniţei şi Moţăieni: de monitorizare a situaţiei de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi de informare de îndată a instituţiilor cu atribuţii în gestionarea acesteia; de prevenire prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populaţie; de patrulare de către efectivele de jandarmi şi poliţie în zona unde a fost semnalată prezenţa ursului şi există pericolul unei posibile agresiuni; de informare a cetăţenilor cu privire la existenţa unui potenţial pericol determinat de prezenţa ursului", se menţionează în hotărârea CJSU Dâmboviţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.