Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jumătate de milion de lucrători din Franţa au fost detaşaţi în 2017

lemonde.fr
consiliul constitutional franta

Franţa număra în 2017 peste o jumătate de milion de lucrători legal detaşaţi, o cifra semnificativ mai mare (+ 46%) faţă de 2016, în special datorită unei mai bune colectări de date, a relatat luni ziarul Le Monde. Anul trecut, "Franţa a avut puţin peste 516.000 de salariaţi detaşaţi, în afara transportului rutier", potrivit ziarului menţionat, care citează un "bilanţ intermediar al planului naţional de combatere a muncii ilegale", conform AFP. Forţa de muncă a crescut cu 46% în raport cu 2016. Dar acest salt, care urmează unei creşteri cu 24% în 2016 şi cu 25% în 2015, trebuie "luat cu precauţie", nuanţează documentul, deoarece "coincide cu crearea unei noi baze de date", conform Agerpres.

Portughezii reprezintă naţionalitatea cu cel mai mare număr de lucrători detaşaţi în Franţa, puţin peste 74.000 de salariaţi, cu mult în faţa polonezilor (61.000), germanilor (45.000) şi românilor (44.000). Aproximativ 37.000 de cetăţeni francezi sunt detaşaţi în Franţa, de obicei din ţările vecine.

În acelaşi timp, controalele pentru combaterea fraudelor în detaşarea lucrătorilor au scăzut cu 965 de intervenţii în medie pe lună, faţă de 1.330 în 2016. Aceasta a dus la "puţin peste 1.000" de amenzi acordate în 2017 pentru aproape 6 milioane de euro. În conformitate cu o directivă europeană din 1996, detaşarea permite unei companii europene să-şi trimită temporar angajaţii în misiune în alte ţări ale UE, prin aplicarea nucleului dur al reglementărilor lor (Smic, condiţii de muncă), continuând să plătească contribuţii sociale în ţara de origine.

În luna octombrie, cele 28 de state membre au convenit asupra revizuirii acestei directive, care prevede "salarizare egală, muncă egală, pentru acelaşi loc de muncă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.