Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalist american de război citează surse militare: 'Vladimir Putin ar fi decis să invadeze Ucraina săptămâna viitoare'

Maxar
satelit Rusia ucraina

Invazia rusă în Ucraina ar putea începe săptămâna viitoare cu două zile de bombardament aerian, a scris vineri, pe Twitter, jurnalistul de război Nick Schifrin, corespondent pentru CBS, citând surse militare. Pe de altă parte, consilierul pe securitate națională al lui Joe Biden spune oficial că SUA nu au ajuns la concluzia că Vladimir Putin ar fi dat ordinul de invazie.

„Statele Unite cred că Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina și și-a comunicat decizia armatei ruse, mi-au spus trei oficiali din domeniul apărării. SUA se așteaptă ca invazia să înceapă săptămâna viitoare, mi-au mai spus șase oficiali. Statele Unite anticipează o campanie extrem de sângeroasă care va începe cu două zile de bombardament aerian și război electronic, urmate de o invazie care ar putea avea ca scop schimbarea regimului de la Kiev”, a scris jurnalistul pe Twitter.

Întrebat despre acest lucru, consilierul pe securitate națională al lui Joe Biden, Jack Sullivan, a zis despre o invazie rusă în Ucraina: „Ar putea începe în timpul Jocurilor Olimpice, în ciuda speculațiile că s-ar putea petrece doar după ce se termină Jocurile. Credem că orice american care se află în Ucraina ar trebuie să plece cât mai repede cu putință, în următoarele 24-48 de ore. Riscul este acum destul de mare și amenințarea este destul de iminentă”.

Pe de altă parte, consilierul lui Biden a spus că „Statele Unite nu au ajuns la concluzia că Vladimir Putin a dat ordinul de invazie”.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.