Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalista Marina Ovsyannikova a fugit din Rusia. Ce pedeapsă riscă

mediafax.ro
mediafax.ro

Un tribunal rus a dispus joi arestarea jurnalistei de televiziune Marina Ovsyannikova, a transmis agenția de știri Interfax, la peste șase luni după ce aceasta a afișat o pancartă cu lozinci legate de minciunile Kremlinului în legătură cu războiul din Ucraina,anunță RADOR.

Ovsyannikova a fugit deja din Rusia, a declarat avocatul ei săptămâna aceasta, după ce a refuzat să respecte măsura arestului la domiciliu. "În privința lui Ovsyannikova, instanța a dispus reținerea acesteia pentru o lună și 29 de zile, impusă din momentul extrădării învinuitei în Federația Rusă sau de la momentul arestării acesteia în Federația Rusă", a transmis Interfax, citând oficialii tribunalului.

Instanța a refuzat o cerere adresată de procurori la începutul acestei luni de a emite un mandat de arestare. În privința lui Ovsyannikova se decisese anterior măsura arestului la domiciliu din cauza acuzațiilor de răspândire de informații false despre forțele armate, după ce a organizat un protest cu o singură persoană în apropiere de Kremlin. Forțele de securitate au percheziționat casa ei în august.

Ovsyannikova riscă până la 10 ani de închisoare potrivit legislației privind răspândirea de informații false, aprobată de parlament după începerea conflictului la 24 februarie. Ea a anunțat într-o postare online din această lună că a fugit, neavând niciun caz la care să răspundă. Ovsyannikova, născută în Ucraina, a pătruns în studioul televiziunii Primul Canal din Rusia, în timpul unei transmisiuni în direct, în luna martie, ținând o pancartă pe care scria "Fără război! Opriți războiul!" Inițial, ea a fost amendată pentru acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.