Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

JUSTICE LEAKS | Cinci judecători, trimiși la judecata disciplinară din cauza derapajelor de pe Forumul Magistraților

justice leaks

Inspecția Judiciară a finalizat cercetarea și a exercitat acțiunea disciplinară față de cinci judecători, din cauza derapajelor acestora pe grupul de Facebook „Forumul Magistraților”. Cercetarea disciplinară a fost demarată în urma publicării de către STIRIPESURSE.RO a seriei „Justice Leaks”, cu mesaje de pe forum.

Judecătorii vizați sunt Dragoş Călin, Cristi Danileţ, Alina Gioroceanu, Laurențiu Grecu şi Anca Codreanu. Aceștia sunt vizați de acuzația că ar fi săvârșit abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a și b din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

„Articolul 99 - Constituie abateri disciplinare: a) manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu;

b) încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii.”

Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM urmează să stabilească dacă judecătorii au încălcat prevederile legale în materie disciplinară și dacă aceștia vor fi sau nu sancționați. Decizia CSM poate fi contestată la completul de 5 de la ÎCCJ.

Ancheta disciplinară a fost iniţiată ca urmare a publicării de către STIRIPESURSE.RO a serialului "Justice leaks", cu imagini de pe grupul de Facebook "Forumul Magistraţilor" şi de pe un grup de Whatsapp al unei asociaţii profesionale a procurorilor.

Judecătorii vizaţi de cererea de suspendare apar în imaginile publicate de STIRIPESURSE.RO purtând conversaţii cu un caracter politic, atacând şi jignind colegi magistraţi. Erau atacaţi, printre alţii, Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu, iar ministrul Stelian Ion era lăudat.

JUSTICE LEAKS, episodul 1

JUSTICE LEAKS, episodul 2

JUSTICE LEAKS, episodul 3

JUSTICE LEAKS, episodul 4

___

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.