Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia franceză a respins cererea de extrădare a unui fost insurgent chilian condamnat la închisoare pe viaţă pentru asasinarea lui Pinochet

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Justiţia franceză a respins miercuri cererea de extrădare a unui fost insurgent chilian, Ricardo Palma Salamanca, condamnat la închisoare pe viaţă în ţara sa pentru asasinarea unuia dintre ideologii dictaturii lui Augusto Pinochet şi care este refugiat politic în Franţa, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Jens Stoltenberg, AVERTISMENT pentru România, la întâlnirea cu Viorica Dăncilă: 'Lumea e din ce în ce mai periculoasă și imprevizibilă'

Curtea de apel din Paris a urmat recomandările Parchetului general, care s-a declarat ''defavorabil'' acestei extrădări, şi a ordonat ridicarea controlului judiciar la care era supus.

În prezent în vârstă de 49 de ani, Ricardo Palma Salamanca a evadat la sfârşitul lui 1996 cu elicopterul din închisoarea de înaltă securitate chiliană unde îşi executa pedeapsa pentru asasinarea, în 1991, a lui Jaime Guzman, senator şi teoretician al regimului lui Pinochet (1973-1990), şi răpirea lui Cristian Edwards del Rio, fiul proprietarului ziarului El Mercurio.

El a fost arestat la Paris după 21 de ani de la evadare, în baza unui mandat de arestare internaţional emis de Chile.

În decembrie, Parchetul general a invocat o decizie recentă a Oficiului francez pentru protecţia refugiaţilor şi apatrizilor (Ofpra), care i-a acordat azil pe 29 octombrie acestui fost membru al gherilei marxiste Frente Patriotico Manuel Rodriguez (FPMR).

Guvernul chilian a dezaprobat puternic acordarea de azil politic de către Ofpra şi i-a cerut preşedintelui Emmanuel Macron să intervină pentru a anula această decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.