Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juventus Academy Bucureşti a câştigat JA World Cup 2019

fotbal drepturi tv minge

O echipă a Juventus Academy Bucureşti, condusă de managerul general Massimo Pedrazzini, a câştigat Campionatul Mondial al Academiilor Juventus, competiţie la care au participat 85 de formaţii din 28 de ţări de pe şase continente potrivit news.ro.

România, invitată în premieră la turneul final, a triumfat în finala JA World Cup 2019, vineri seară, de pe Allianz Stadium, câştigând cu scorul de 5-2 în faţa belgienilor de la Academia Belux.

Echipa formată din Robert Rădoi, Mario Gabriel Ion, Eduard Pena, Antonio Voica, Călin Petru Popescu, Angelo Radu, Lucas Zimnicaru, Mihai Răzvan Costache şi Fineas Mureşan a fost cea care a câştigat turneul. Jucătorii vor reveni în România duminică, la ora 12.10, pe Aeroportul Henri Coandă.

La turneul final al JA World Cup, România a avut ocazia să alinieze trei echipe: două la categoria de vârstă 2008-2009 şi una la categoria de vârstă 2006-2007. Toate trei au reuşit să treacă de grupele de calificare, să învingă în optimi şi să se califice în sferturile de finală, iar una dintre ele a câştigat trofeu.

“Suntem campioni mondiali şi aşa ceva este incredibil, mai ales că încă nu am deschis Academia. Finala a fost un meci fabulos, iar băieţii au luptat, cum se spune, până la moarte. Au mentalitate de campioni şi e treaba noastră să îi motivăm ca să devină campionii de mâine, care să ne scoată pe străzi de bucurie”, a declarat Luigino Pellegrini, cel care a adus Juventus în România.

Vlad Oargă (12 ani), din Cluj-Napoca, declarat cel mai bun jucător al Academiei din România, a apreciat nivelul foarte bun al adversarilor. „Au fost buni, tehnici, înalţi, au dezvoltate foarte bine relaţiile de echipă”. Vlad Oargă a fost al patrulea golgeter al turneului, cu nouă goluri marcate.

Portarul campionilor, Robert Rădoi, s-a bucurat că a cunoscut fotbalişti din toată lumea şi că putut vedea cu ochii lui nivelul acestora. „Cel mai frumos moment a fost atunci când am apărat penaltiul din semifinală şi am dus echipa în finala de pe Allianz Stadium”, spune Rădoi, care a apărat un penalti şi în finala cu belgienii.

Massimo Pedrazzini, Managerul General al Juventus Academy Bucureşti, este încântat de atitudinea copiilor: „Au jucat finala pe un stadion unde iarba a fost călcată de de cei mai buni fotbalişti din lume, cum e Cristiano Ronaldo, de campioni europeni si mondiali. Toţi copiii noştri au fost minunaţi şi au înţeles că participarea la acest turneu a fost o oportunitate deosebită. Trebuie să ştie că drumul nu este uşor şi nu este scurt, dar noi îi vom ajuta să fie unul de succes. Pentru că merită”.

Juventus Academy Bucureşti este un  program multianual de pregătire în stilul si metodologia Juventus, cu antrenori italieni de la şcolile de fotbal Juventus şi specialişti din România, adus în ţara noastră de Luigino Pellegrini, fostul impresar al lui Roberto Baggio. Manager general este Massimo Pedrazzini, fostul antrenor al echipei Steaua Bucureşti. Academia de fotbal Juventus pregăteşte copii cu vârste între 5 şi 12 ani începând din această vară (15 iulie), la baza sportivă din Complexul Agronomie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.