Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kais Saied şi Nabil Karoui se vor înfrunta în al doilea tur de scrutin, la alegerile din Tunisia

Tunisia

Universitarul independent Kais Saied şi omul de afaceri în prezent în închisoare Nabil Karoui se vor înfrunta în al doilea tur de scrutin al alegerilor din Tunisia, a anunţat marţi forul electoral (ISIE), relatează AFP.

Potrivit rezultatelor oficiale, Kais Saied a obţinut "18,4%" din voturi şi Nabil Karoui "15,58%", a declarat preşedintele ISIE Nabil Baffoun, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și: Interesant! Procurorul care se ocupă de cazul Caracal a intrat în concediu medical

Rata de participare la primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost de 49%, a adăugat el.

Candidatul partidului de inspiraţie islamistă Ennahdha, Abdelfattah Mourou, s-a clasat pe locul al 3-lea, cu 12,88% din voturi.

"Există, bineînţeles, infracţiuni şi justiţia va da un răspuns. Însă anularea voturilor este chiar mai gravă", a declarat Baffoun, întrebat despre o eventuală descalificare a lui Nabil Karoui pentru infracţiuni la codul electoral.

"Încălcările nu au fost decisive şi trebuie să respectăm vocile alegătorilor", a afirmat el.

Cei doi candidaţi ajunşi în frunte au făcut campanie bazându-se pe sentimentul de respingere al tunisienilor faţă de clasa politică aflată la conducere după revoluţia din 2011.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat decizia! Ce se întâmplă cu proiectul privind închisoarea pentru datornici

Kais Saied este un constituţionalist auster de 61 de ani, care nu are nici partid, nici structură electorală. El a făcut campanie numai din uşă în uşă, militând pentru o democraţie descentralizată şi participativă. El a avut succes în principal în rândul tinerilor cu diplomă aflaţi în şomaj, potrivit analiştilor.

Nabil Karoui, deşi provenit din rândul elitei tunisiene, se prezintă şi el ca un candidat "antisistem". Fondatorul Nessma, unul din principale canale private tunisiene, acest om de afaceri controversat este anchetat pentru spălare de bani şi fraudă fiscală şi se află în detenţie preventivă de pe 23 august.

El este foarte popular în regiunile defavorizate din centrul Tunisiei, unde a organizat în ultimii ani operaţiuni caritabile mediatizate din abundenţă de Nessma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.