Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politician moldovean către Putin: Vă rog să contribuiți la întoarcerea moldovenilor

СЕГОДНЯ
vladimir putin

Liderul Partidului Regiunilor din Moldova, Alexandr Kalinin, se adresează către președintele rus, Vladimir Putin, rugându-l să favorizeze întoarcerea în Republica Moldova a cetățenilor moldoveni aflați în centrele de detenție temporară din Rusia.

Într-un briefing de presă la IPN, Alexandr Kalinin s-a adresat către președintele rus, menționând că, pe parcursul a sute de ani, popoarele moldovenești și rusești s-au susținut reciproc pentru păstrarea statalității, transmite Știri.md.

Domnitorul Ștefan cel Mare, la căderea Constantinopolului, a păstrat ortodoxia est-europeană. Nu o dată a avut lupte împotriva cotropitorilor din Imperiul Otoman pentru păstrarea Crimeei și a influenței în Bazinul Mării Negre, spune Alexandr Kalinin. Marele domn Dimitrie Cantemir, cel mai apropiat asociat al lui Petru I, nu o dată a apărat poziția Federației Ruse. Fiul, Antioh Cantemir, a jucat unul dintre rolurile esențiale în crearea Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, a subliniat Kalinin.

Liderul Partidului Regiunilor s-a adresat către Vladimir Putin în numele cetățenilor Republicii Moldova care susțin bunele relații cu Federația Rusă.

„Vladimir Vladimirovici, noi deja al doilea an suntem în pandemie. Spre regret, ciuma care a cuprins toate țările lumii își pune amprenta. În Federația Rusă, în centrele de detenție temporară, se află cetățenii Republicii Moldova care nu pot fi expulzați de pe teritoriul Rusiei. Cât va continua pandemia nimeni nu știe, dar unii dintre cetățeni se află acolo mai mult de doi ani, timp în care ei și-au pierdut rudele, apropiații, nu au putut să-i conducă pe ultimul drum. Nu pot nici acum să vină la mormântul lor. Din partea poporului moldovenesc, a mamelor, taților, copiilor, soțiilor, vă rugăm să contribuiți la întoarcerea cetățenilor Republicii Moldova care se află în centrele de detenție temporară”, a spus el.

Potrivit lui Alexandr Kalinin, e vorba despre persoane care au încălcat Codul Administrativ, nu au săvârșit infracțiuni penale pe teritoriul Rusiei. „Îndemn toți cetățenii să respecte legislația în domeniul migrației a Federației Ruse. Dar e nevoie să le fie oferită cetățenilor posibilitatea de a se întoarce acasă. Aceasta va fi acea decizie necesară pentru noi, cetățenii Moldovei. Vă mulțumesc pentru decizia pe care urmează să o luați”, a subliniat Alexandr Kalinin în adresarea sa către președintele Federației Ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.