Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kamala Harris a fost înlocuită în Senat de hispanicul Alex Padilla - El este fiul unor imigranţi mexicani

Agerpres - Reuters
Kamala Harris

Alex Padilla, în vârstă de 47 de ani, a fost desemnat înlocuitorul vicepreşedintei alese Kamal Harris în Camera superioară a Congresului american, primul hispanic trimis de statul California în Senat, fiul unor imigranţi mexicani care a crescut într-un cartier din Los Angeles afectat de vioenţa gangurilor, relatează AFP, potrivit news.ro.

Alex Padilla a fost desemnat marţi de către guvernatorul Californiei Gavin Newsom, care-l prezintă într-un comunicat drept un ”războinic al dreptului la vot şi al visului american”.

Citește și: Fostul militar britanic Lishman INTRĂ iar sub TUNUL DIICOT, după dosarul Ayahuasca - Este anchetat într-un nou dosar pentru evaziune și spălare de bani

Nominalizarea lui Padilla are loc în urma mai multor luni de lobby intens în rândul democraţilor al Californiei, un stat în care minoritatea hispanică reprezintă 40% din populaţie, în vederea desemnării unui înlocuitor al viitoarei vicepreşedinte a Statelor Unite.

Fiul unui bucătar şi al unei femei de serviciu, Alex Padilla a crescut într-un cartier din Los Angeles afectat de violenţa gangurilor.

El a muncit o vreme ca inginer informatic la programe pentru sateliţi.

Padilla a intrat în politică la sfârşitul anilor '90, o perioadă în care discursul împotriva imigraţiei înflorea în California.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.