Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Karin Kneissl, fost ministru de externe al Austriei, cadou de la Vladimir Putin:A jucat la nunta ei, iar acum a numit-o în consiliul de administrație al Rosneft

Karin Kneissl Putin

Acționarii gigantului petrolier rus Rosneft au numit-o miercuri pe fostul ministru austriac de externe Karin Kneissl în consiliul de administrație al companiei, anunță Reuters, potrivit mediafax.

Rosneft a nominalizat-o pe Karin Kneissl în martie, după ce prim-ministrul Mikhail Mishustin a semnat un decret care a înscris-o ca fiind candidată pentru a deveni director independent în consiliul de stat al Rosneft.

Președintele Vladimir Putin a participat la nunta lui Kneissl în Austria în 2018 și a fost fotografiat dansând cu ea, o mișcare care a atras critici la acea vreme de la unii comentatori care au acuzat-o pe Kneissl că ar afecta reputația țării sale.

Kneissl, care a fost ministru de externe al Austriei între 2017 și 2019, a respins criticile la acea vreme, spunând că gestul nu era un act de supunere, așa cum sugeraseră unii critici.

În vârstă de 56 de ani, ea a fost numită ministru de externe de Partidul Libertății de extremă dreapta, care are un acord de cooperare cu partidul de guvernământ pro-Putin Rusia Unită.

Rosneft a declarat miercuri într-o declarație că acționarii săi au ales 11 membri în noul său consiliu, inclusiv pe Bernard Looney, director executiv al BP, precum și pe Matthias Warnig, șeful Nord Stream 2 AG și pe Gerhard Schroeder, fost cancelar german.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.