Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Karl Lagerfeld, omagiat printr-o amplă retrospectivă la Metropolitan Museum of Art din New York

thefamouspeople.com
Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld va fi omagiat printr-o amplă retrospectivă organizată la Metropolitan Museum of Art (Met) din New York în 2023, precum şi în cadrul următoarei ediţii a evenimentului Met Gala, care reuneşte de obicei cele mai mari staruri internaţionale, au anunţat vineri organizatorii, citaţi de AFP.

În plină desfăşurare a Săptămânii Modei de la Paris, influenta Anna Wintour, redactorul-şef al revistei americane Vogue, s-a aflat vineri printre prietenii celebrului designer german care s-au reunit alături de alte personalităţi în fostul studio fotografic al lui Karl Lagerfeld, la Paris, pentru a prezenta această expoziţie, potrivit Agerpres.

"Karl Lagerfeld, A Line of Beauty", prima retrospectivă internaţională organizată după moartea sa din februarie 2019, va avea loc în perioada 5 mai - 16 iulie 2023 la muzeul Met din New York şi va prezenta cariera legendarului creator de modă din anii 1950 şi până la ultima sa colecţie din 2019.

Conceput pentru a finanţa departamentul de modă din cadrul muzeului Met (The Costume Institute), spectaculosul eveniment Met Gala, care coincide tradiţional cu marea expoziţie anuală a muzeului newyorkez, va avea loc pe 1 mai 2023 şi va fi organizată în aşa fel pentru a-i aduce un omagiu celebrului creator de modă, al cărui nume este indisolubil legat de cel al casei Chanel.

"Majoritatea celor aproximativ 150 de creaţii expuse vor fi însoţite de schiţele lui Lagerfeld", au precizat organizatorii.

"De la Fendi la Chanel şi trecând prin brandul propriu, geniul lui a renovat constant obiectivele, a absorbit întotdeauna noile informaţii fără să îşi piardă niciodată busola", a declarat Anna Wintour. "Cariera lui a fost plină de paradoxuri. Karl era regele comerţului, dar şi un mare intelectual al modei, una dintre persoanele cele mai cultivate pe care le-am cunoscut vreodată", a adăugat ea.

Karl Lagerfeld, născut într-o familie bogată, dar strictă din Germania, şi-a început lunga sa carieră la Paris, unde prietenia lui transformată în rivalitate cu Yves Saint-Laurent a devenit legendară. Creaţiile şi prezentările sale spectaculoase organizate pentru Chanel, Fendi şi brandul propriu, precum şi personalitatea lui puternică, au marcat profund industria modei internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.