Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kaufland România continuă planurile de expansiune pe piaţa românească: Vrea să deschidă 160 de magazine până în 2024

Kaufland

Kaufland România continuă planurile de expansiune de pe piaţa românească şi vrea să deschidă 160 de magazine până în 2024, potrivit unui comunicat al companiei.

Kaufland România contribuie la bugetul de stat şi la bugetele locale cu aproximativ 176 de milioane de euro, conform celor mai recente date care analizează contribuţia companiei la economia locală, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Firea lansează BOMBA: Din 4600 de bucureșteni testați, doar 4 au coronavirus

Potrivit sursei citate, Kaufland continuă expansiunea şi are în plan dezvoltarea regională prin investiţii de 300 milioane de euro.

"Cu România pentru România", cel mai recent studiu de impact socio-economic care evaluează contribuţia Kaufland la nivel naţional, arată că, prin activitatea sa, compania a generat valoare adăugată directă de aproximativ 461,7 milioane de euro de-a lungul anului trecut. În plus, în 2019 Kaufland a susţinut direct 12.500 de locuri de muncă cu normă întreagă şi susţine indirect aproape 48.000 de locuri de muncă în economia românească prin activitatea, investiţiile şi salariile oferite.

Prin activitatea şi parteneriatele sale, compania a creat (direct, indirect şi indus) în total aproximativ 60.506 de locuri de muncă în economia românească doar în 2019 - echivalentul a aproximativ 1,2% din totalul pieţei locale. În fiecare an, compania creşte venitul minim în companie, la care se adaugă tichetele de masă şi alte beneficii pentru angajaţi.

Citește și: Ministrul Finanțelor: România va avea un deficit bugetar de 6,7% din PIB, în 2020;contracţia economică va fi de 2,2% din PIB

Kaufland menţionează că se implică în dezvoltarea agriculturii regionale, relaţia durabilă cu producătorii locali permiţând ca 85% din produsele de la raft să provină de la furnizori autohtoni, iar din fiecare leu cheltuit la casă, 66% merg direct către afaceri româneşti.

"Încă din 2005 am contribuit la dezvoltarea fiecărei zone a ţării. Relaţia excelentă a companiei Kaufland România cu partenerii săi s-a dezvoltat de-a lungul timpului pe bază de încredere şi viziune comună. Astfel, datorită lor le putem oferi clienţilor noştri produse întotdeauna proaspete şi de cea mai înaltă calitate. Vom continua să ne extindem la nivel naţional, prin deschiderea a 160 de magazine până în 2024 şi să oferim în continuare locuri de muncă stabile. De asemenea, proiectele de responsabilitate socială se vor derula şi anul acesta - viitorul ţării depinde până la urmă de investiţii semnificative în domeniile în ne implicăm constant încă din 2005," declară Marco Hoessl, director general Kaufland România.

Citește și: Presiunea pe Facebook crește! Alți doi giganți se alătura boicotului global împotriva publicității pe rețeaua de socializare

Mai mult, responsabilitatea socială reprezintă un alt subiect important, invesţiile în proiectele care sprijină educaţia, mediul înconjurător, sănătatea, sportul şi cultura atingând peste 40 milioane de lei în perioada ianuarie 2019 - martie 2020. Kaufland a desfăşurat împreună cu numeroase ONG-uri din toată ţara, de-a lungul anului trecut, 136 de proiecte cu o valoare totală de 7,7 milioane de euro care au venit în sprijinul a 82 de organizaţii cu peste 2,4 milioane de beneficiari.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 ţări, 132.000 de angajaţi şi o reţea de 132 de magazine în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.