stiripesurse.ro

 
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

KAZINFORM – Astana a găzduit a 8a întâlnire a Comisiei de Cooperare Kazakhstan-China

Kazahstan

Prim Vice-Premierul Republicii Kazakhstan Askar Mamin a purtat discuții cu Vice-Premierul consiliului de stat al Republicii Populare Chineze, Zhang Gaoli, ca parte a celei de a 8a întâlniri a Comisiei de Cooperare Kazakh-Chineză în Astana, noteaza primeminister.kz.

Părțile au discutat stadiul și perspectivele strategice ale parteneriatului, subiectele de actualitate a relațiilor internaționale, incluzând printre acestea elemente de comerț și economie, energie, industrie și inovație, științific și tehnic, fiannciar, transport și logistică, agricultural, militar, cât și elemente ce țin de cooperarea transfrontalieră și regională.

Părțile au subliniat importanța implementării Planului de Cooperare în vederea integrării noii politici economice a Kazakhstanului (Nurly Zhol) în ”Silk Road Economic Belt” Chinez semnat în septembrie 2016 de către liderii kazakhi și chinezi în cadrul programului comun kazakh-chinez de cooperare industrială și investițional.

A 8a întâlnire a Comisiei de Cooperare Kazakh-Chineză a fost organizată sub patronajul Prim Vice-Premierul Republicii Kazakhstan Askar Mamin și a Vice-Premierul consiliului de stat al Republicii Populare Chineze Zhang Gaoli.

În discursul purtat în cadrul acestei întâniri, Askar Mamin a lăudat dezvoltarea dinamică a parteneriatului strategic între Kazakhstan și China.

"Implementarea planului de cooperare în integrarea programului Nurly Zhol în cadrul inițiativei Silk Road Economic Belt deschide țara noastră către noi perspective în vederea dezvoltării cooperării în transporturi, comerț și industria manufacturii", a spus Mamin și a subliniat importanța programului Kazakh-Chinez de cooperare și inovare industrială.

El a subliniat, de asemenea, noul nivel al cooperării investiționale. Companiile chineze, în parteneriat cu companiile cazace, investesc activ în proiecte comune.

Volumul schimburilor bilaterale Kazakh-Chineze a crescut cu 30% (copmparat cu aceiași perioadă a anului 2016) și are o valoare de 1.3 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2017.

Ambele țări implementează acum 51 de proiecte cu o valoare de 27 de miliarde de dolari în domeniul industrial, al inovării, transporturilor și logisticii.

Având în considerare creșterea traficului între Kazakhstan și Republica Populară Chineză, transporturile și logistica rămân un domeniu important pentru cooperare. Kazakhstanul dezvoltă activ infrastructura de transport pentru a crea condițiile pentru nivelului transporturilor pe Mare Drum al Mătăsii. A fost menționat că în Q1 2017, volumul traficului de containere a crescut de 2.6 ori.

La rândul său, Zhang Gaoli a vorbit despre dinamica dezvoltării relațiilor Kazakh-Chineze pe o gamă largă de domenii ce țin de cooperarea bilaterală și și-a exprimat încrederea că "a 8a întâlnire a Comisiei de Cooperare va da un nou impuls consolidării prieteniei, bunei vecinități și parteneriatului strategic între cele două state. "

"Trebuie să dezvoltăm cooperarea într-un mod practice, să cream toate condițiile pentru a atinge rezultate reale în beneficiul țărilor noastre și în beneficiul celor două națiuni," a declarat Zhang Gaoli.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.