Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelem Hunor s-a dezlănţuit: 'Pentru UE curbura castravetelui pare să fie uneori mai importantă decât situația minorităților naționale '

Inquam Photos / Octav Ganea
kelemen hunor Inquam Photos

Pentru Uniunea Europeană curbura castravetelui pare să fie uneori mai importantă decât situația minorităților naționale autohtone din Europa, a spus președintele UDMR, Kelemen Hunor, la dezbaterile din cadrul taberei politice organizate în acest weekend de MIÉRT și UDMR, în județul Harghita, scrie Mediafax.

Citeşte şi: Ekstein Kovács anunță că este boicotat de presa maghiară din România după ce a demisionat din UDMR

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de UDMR, Kelemen Hunor a vorbit participanților la tabăra politică care a avut loc în localitatea harghiteană Subcetate despre viziune și viitor, subliniind că, astăzi, în România, una dintre cele mai mari probleme este lipsa viziunii și a strategiei pentru viitor.

”Viziunea noastră pentru maghiarii din Transilvania este aceeași: dorim să construim o comunitate maghiară, care rămâne pe pământul natal, își păstrează identitatea, este de succes și competitivă. La Congresul nostru de anul viitor aceasta va fi misiunea noastră, să elaborăm această viziune în detaliu, pe sectoare", a spus Kelemen.

Răspunzând unei întrebări referitoare la Uniunea Europeană și la scepticismul blocului comunitar, președintele UDMR a afirmat că birocrația de la Bruxelles ar trebui să se schimbe pentru ca cetățenii să se simtă mai apropiați de Europa.

”Trebuie să existe o schimbare în abordarea rigidă pe care, de multe ori, o constatăm, de exemplu, pentru UE curbura castravetelui pare să fie uneori mai importantă decât situația minorităților naționale autohtone din Europa. Trebuie să se renunțe la ideea că Tomeștiul se vede bine și de lângă paharul de șampanie și caviar, pentru că nu este așa, nu se vede deloc”, a afirmat președintele UDMR.

De asemenea, Kelemen a precizat că interesul maghiarilor din Transilvania este ca Uniunea Europeană să fie puternică, deoarece altfel nu va avea nicio șansă în contextul unei concurențe globale.

„O Uniune Europeană puternică este posibilă doar atunci când poate identifica așteptările societăților din statele membre. Din punct de vedere economic și politic, Uniunea Europeană are o singură șansă: doar dacă se confruntă cu adevărat cu problemele societăților și găsește soluții pentru acestea", a subliniat președintele Kelemen Hunor.

Tinerii au întrebat cum se pot orienta în situația politică actuală, cum pot explica oamenilor cauza și contextul unei decizii politice, iar liderul UDMR le-a sugerat să nu se lase manipulați.

”Gândiți cu mintea voastră și nu vă lăsați manipulați. Încercați să aveți în vedere contextul unei situații, toate posibilitățile de finalizare a acesteia, și nu permiteți să vă influențeze nimeni, deoarece ambele părți politice, atât dreapta cât și stânga, încearcă să o facă. Dacă credeți în ceva, fiți loiali principiilor voastre, respectați-vă propriile adevăruri și spuneți acest lucru oamenilor, ori de câte ori este necesar”, a răspuns președintele UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.