Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, anunț crucial privind PNRR: 'Ar fi bine ca România să susțină solicitarea mai multor state membre UE de rediscutare a unor ținte din PNRR'

kelemen hunor

Președintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, consideră că ar fi bine ca România să susțină solicitatea mai multor state membre UE de rediscutare a unor ținte din PNRR, în condițiile în care, în momentul semnării planurilor de redresare și reziliență, nu era război, nici criză energetică și nici inflație.

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, la Euronews România nu s-a luat, încă, nicio decizie la nivelul Comisiei Europene.

"Nu e vorba de jaloane"

”Există dorința mai multor state de a fi rediscutate anumite chestiuni din PNRR-ul fiecărui stat, fiindcă atunci când s-au semnat aceste planuri naționale de redresare și reziliență nu era război, nu era criză energetică și inflație. Și România are acest interes, dar prima dată trebuie să știm dacă se acceptă la nivelul CE o rediscutare sau nu. Acum știm doar că trebuie să reducem cu peste 2 miliarde euro, pentru că am avut o creștere economică mai mare și se ajustează. Sunt anumite chestiuni care pot fi rediscutate, dar nu s-a luat o decizie la nivelul CE dacă se acceptă solicitarea statelor membre. Dacă se va accepta, atunci România va avea o agendă, un calendar cu care va discuta.

Nu e vorba de jaloane, ci de anumite proiecte, anumite ținte care pot fi schimbate. Nu am stabilit în Guvern și coaliție, doar că ar fi necesară o rediscutare și ar fi bine să susținem și noi această solicitare”, a spus Kelemen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.