Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor continuă ATACUL după declaraţiile lui Tudose: 'Luptăm pentru apărarea identităţii, sperăm că nu vom flutura lângă drapeluri...'

Inquam Photos / Octav Ganea
kelemen hunor Inquam Photos

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, continuă atacul după declaraţiile făcute recent de premierul Mihai Tudose privind o eventuală autonomie a Ţinutului Secuiesc. Liderul maghiar a declarat, sâmbătă, la Turda, că minoritatea maghiară din Transilvania luptă în secolul al XXI-lea pentru apărarea identitatea şi pentru dreptul de a-şi decide viitorul, sperând că membrii comunităţii nu vor „flutura lângă drapeluri”, scrie AGERPRES.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie la parastasul Regelui Mihai: MAREA ÎMPĂCARE în Familia Regală. Gestul SURPRINZĂTOR al Principesei Margareta - VIDEO

IMPORTANT - ANUNȚ PENTRU TOȚI CITITORII : https://www.stiripesurse.ro/notificari/

"Viitorul nostru depinde de modul în care percepem trecutul. Anul 2018 este şi va fi un an dificil. Dacă în 1568 libertatea religioasă şi-a găsit rezolvarea, va fi uşor să găsim rezolvarea în acest an sau în viitorul apropiat pentru a răspunde cerinţelor minorităţii naţionale care îşi cere libertatea religioasă, de confesiune, de existenţă? Va fi uşor să înţelegem de ce există aceste cereri? În secolul al XXI-lea luptăm pentru dreptul de a menţine şi apăra identitatea şi a avea dreptul de a ne decide viitorul, iar având această libertate de a decide, sperăm că nu vom flutura lângă drapeluri aşa cum ni s-a promis alaltăieri", a spus Kelemen, făcând referire la afirmaţiile premierului Mihai Tudose, de zilele trecute.

Miercuri seară, la Realitatea TV, premierul Mihai Tudose a vorbit despre rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc semnată la Cluj-Napoca de cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM), apreciind că ”nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”.

"Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui", a declarat premierul.

Ulterior, premierul Mihai Tudose a scris pe Facebook, referindu-se la rezoluţia privind autononia Ţinutului Secuiesc, că refuză orice dialog legat de autonomia unei părţi a României şi că discuţiile pe această temă sunt în afara legii. Şeful Executivului şi-a nuanţat declaraţiile făcute cu o seară în urmă pe acest subiect la Realitatea TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.