Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor dă de pământ cu Klaus Iohannis: 'Este primul președinte care nu a adresat maghiarilor niciun mesaj cu ocazia zilei de 15 martie'

Klaus Iohannis este primul președinte care nu a adresat maghiarilor niciun mesaj cu ocazia zilei de 15 martie, în cei cinci ani de mandat, a declarat, sâmbătă, Kelemen Hunor, la o dezbatere din Harghita. Președintele UDMR susține că numărul maghiarilor care îl susțin pe Iohannis s-a înjumătățit.

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la o dezbatere la care a participa la Băile Homorod, în județul Harghita, că Iohannis este primul președinte care nu a transmis mesaje maghiarilor cu ocazia zilei de 15 martie.

Citește și: SCANDAL în platoul România TV: avocatul Tonel Pop a PLECAT NERVOS dintr-o emisiune după ce un jurnalist l-a scos din sărite

„El este primul președinte care în mandatul de cinci ani, pe 15 martie, care pentru maghiarii din Ardeal e la fel de important ca pentru orice maghiar din orice colț al lumii, nu a trimis niciun mesaj pentru maghiari. Iliescu, în al doilea mandat deja a făcut un efort, Băsescu a făcut acest lucru indiferent dacă a fost sincer sau nu, oamenii l-a crezut, deci în ambele mandate, Constantinescu evident a făcut acest lucru, dar Iohannis nu a făcut acest lucru. Acesta este un fapt, este un lucru pe care nu vreau să-l interpretez în niciun fel, să-l interpreteze oamenii”, a spus Kelemen Hunor la Conferința Tinerilor Maghiari, organizată la Băile Homorod, județul Harghita.

Candidatul UDMR la prezidențialele din acest an a spus că numărul maghiarilor care îl susțin pe Iohannis s-a înjumătățit față de 2014.

„82-83 la sută dintre maghiari în 2014 în turul doi au votat cu Iohannis. A știut și Iohannis că așa se va întâmpla, și noi am știut, nu a fost nicio surpriză pentru nimeni. Acum, am făcut un sondaj de opinie, nu de mult, după europarlamentare, și vorbim de alegătorii siguri, care merg la vot, deci 42% dintre acești votanți l-ar sprijini pe Iohannis, deci s-a înjumătățit numărul celor care îl susțin pe Iohannis”, a mai spus Kelemen.

El le-a spus tinerilor prezenți că după ce România a avut mai mulți președinți români și unul sas acum vine rândul unui maghiar.

„Klaus Iohannis a spart gheața în 2014, când România a ales un sas ca și președinte. De ce nu ne-am duce mai departe, deci de ce ar trebui să ne întoarcem, acum vine rândul unui maghiar. Cu românii am făcut destule încercări, lucrurile nu prea au mers, am făcut o încercare și cu un sas, a ieșit cum a ieșit, nu suntem tocmai mulțumiți, dar acum să încercăm și un maghiar. Precis că va fi mai bun decât cei care au fost până acum, asta pot să vă garantez, va fi mai bun”, a afirmat candidatul UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.