Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor dezvăluie jocurile de culise care o pot SALVA pe Kovesi: 'Când instituția se confundă cu persoana s-a terminat...'

Kelemen Hunor

"Încăpăţânarea Laurei Codruţa Kovesi de a rămâne în funcţie ar putea duce la distrugerea DNA", avertizează UDMR. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor a vorbit, la Antena 3,  despre jocurile de culise care o pot salva pe Kovesi, în ciuda unui anunţ de demitere pe care l-ar putea face ministrul Justiţiei. Rolul cheie în tot acest scandal l-ar putea avea preşedintele Klaus Iohannis, susţine liderul UDMR.

Citeşte şi: Semnal de ALARMĂ pentru România, după boom-ul economic: 'A cunoscut o EUFORIE similară înainte de o gravă RECESIUNE...'

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor susţine că preşedintele Klaus Iohannis nu o va demite pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, chiar dacă ministrul Justiţiei îi va cere acest lucru.

„Doamna procuror nu își va da demisia. Ştim că mandatul expiră anul viitor, parcă în 2019, nu ştiu exact, știm că în acest moment dacă Tudorel Toader va cere demitere, decizia aparține președintelui. Puțin probabil că președintele va lua o decizie în sensul de a demite Procurorul General. Deci rămâne aşa, cum se vede acum”, a spus Kelemen Hunor.

Pe de altă parte, preşedintele UDMR crede că demiterea şefei DNA ar provoca un nou val de dezvăluiri despre cum sunt întocmite unele dosare. În plus, instituţiile nu trebuie confundate cu persoanele care le conduc.

Citeşte şi: Sorina Matei revine cu criticile DURE: 'Când procurorii sunt mai INFRACTORI ca inculpaţii...'. Ce mesaje le transmite lui Kovesi şi Ghiţă

„Din punctul meu de vedere, institutia este mai importantă decât persoana care stă în frunte sau persoanele care populează o instituţie. Instituțiile sunt confundate cu persoanele. Nu sunt importante din punctul meu de vedere. Instituțiile trebuie să fie pe primul loc. Când instituția se confundă cu persoana, gata. S-a dus. s-a terminat. E vorba doar de timp”, a mai precizat președintele UDMR.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.