Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor îi rămâne fidel lui Florin Cîțu în scandalul cu Vlad Voiculescu: 'Nu e corect să afle premierul din presă ce ai comunicat'

Inquam Photos / Octav Ganea
Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă că "nu există niciun scandal" la nivelul Guvernului în urma publicării de către Ministerul Sănătăţii a unor date privind vaccinarea personalului din MAI şi din alte structuri. Kelemen consideră că este nevoie de transparenţă, însă subliniază că "nu e corect să afle premierul din presă ce ai comunicat şi ce date ai pus pe site sau ai publicat".

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

"Nu s-a supărat nimeni. Într-o coaliţie apar astfel de chestiuni, mai ales la început, este clar că transparenţa este necesară, aici nu se poate pune sub semnul întrebării, am susţinut, vom susţine o transparenţă în ceea ce priveşte deciziile, pregătirea deciziilor şi e o situaţie, mai ales în pandemie: dacă vrem să existe încredere în autorităţi din partea cetăţenilor, atunci transparenţa trebuie să fie, dacă se poate maximă, pe de o parte.

Pe de altă parte, când tu, un ministru, ministrul Sănătăţii de data aceasta, publici nişte date, trebuie să vorbeşti cu premierul, că aşa e corect. Nu e corect să afle premierul din presă ce ai comunicat şi ce date ai pus pe site sau ai publicat.

După aceea, există o altă discuţie aici, eu nu vreau să intervin, de la ce instituţii vin aceste date, dacă au fost verificate, sunt convins că ministrul Sănătăţii poate şi va da toate datele şi toate informaţiile necesare.

Pe de o parte, da pentru transparenţă, şi asta am susţinut şi anul trecut, de la începutul pandemiei, chiar pe localităţi, pe judeţe, tot ce înseamnă de la teste până la cazuri zilnice, şi de data aceasta vaccinarea trebuie să fie cât de mult se poate transparent. De partea cealaltă, comunicarea trebuie să fie extrem de bună, corectă, între primul ministru şi miniştrii de linie”, a declarat Kelemen Hunor, miercuri seară, la Digi 24.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Vicepremierul a susţinut că "nu e un scandal” la nivelul Guvernului în urma publicării datelor referitoare la vaccinarea anumitor categorii socio-profesionale de către Ministerul Sănătăţii.

"Nu e niciun scandal. Scandal nu ştiu unde.. poate e în presă, eu nu mă uit la presă. În cabinet, între noi, nu există niciun scandal. Ceea ce era de spus s-a spus, au fost publicate acele liste şi toată lumea este de acord că trebuie să existe transparenţă în limitele legale. (...) Nu există niciun conflict, deci haideţi să ne liniştim. Au fost nişte discuţii, se întâmplă în orice coaliţie, la orice loc de muncă, asta nu înseamnă că este un conflict”, a adăugat Kelemen.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.