Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor: Încurajarea denunțului anonim este o mizerie, nu voi accepta niciodată. Nu poți da curaj prin lege

Kronica
Kelemen Hunor

Președintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, consideră că încurajarea denunțului anonim este o mizerie și spune că nu va accepta niciodată așa ceva, arătând că legea protejează avertizorul public.

„Legea pensiilor speciale este în Parlament și trebuie votată. Vom vedea ce va ieși din Parlament, iar în martie - aprilie trebuie să treacă prin Parlament și să ajungă la promulgare.

În ceea ce privește Legea Avertizorului Public, ceea ce a făcut România este de ajuns și nu trebuie modificat nimic.

Transpunerea legii a fost în spiritul directivei și nu trebuie schimbat nimic. Eu nu am fost niciodată de acord și nu o să fiu de acord cu denunțul anonim.

Pentru mine, denunțul anonim este mizerie. Să îți asumi numele și prenumele dacă vrei să faci un denunț.

Legea te protejează, angajatorul nu are voie să te dea afară, să te sancționeze. Încurajearea denunțului anonim este o mizerie, nu voi accepta niciodată.

Ai o problemă, te uiți în ochii celuilalt și spui "am o problemă". Nu poți da prin lege curaj și legea nu are capacitatea de a da curaj omului. Dacă ești avertizor public, te protejează legea”, a declarat Kelemen Hunor, miercuri, la Euronews România.

CONTEXT

În iunie 2022, Laura Codruța Kovesi a avertizat că va cere Comisiei europene să declanșeze împotriva României mecanismul care condiționează acordarea banilor europeni de respectarea statului de drept. Kovesi a subliniat că modificările aduse legii descurajează avertizorii de integritate, ceea ce va îngreuna anchetarea infracțiunilor de corupție și de fraude cu bani europeni.

Între timp, legea a trecut de controlul de constituționalitate al CCR, însă a fost întoarsă în Parlament de președintele Iohannis. Parlamentul a adoptat din nou legea, iar președintele a promulgat-o în decembrie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.