Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor intervine în scandalul care a zguduit gimnastica masculină română: 'Ajunge! Până aici! Cei responsabili trebuie pedepsiți!'

Inquam Photos / George Calin
Kelemen Hunor UDMR

Liderul UDMR Kelemen Hunor intervine în scandalul care a zguduit gimnastica masculină română.

„Ajunge! Până aici! Un băiat maghiar de 15 ani din Lugoj a fost torturat într-un cantonament doar pentru că este maghiar. Iată unde duce discursul de ură al AUR împotriva maghiarilor. Ceea ce s-a întâmplat trebuie să fie condamnat de conducătorii statului român, cei responsabili trebuie pedepsiți! Nimeni nu trebuie să tacă!”, este reacție furtunoasă a lui Kelemen Hunor.

Incident grav în gimnastică

ProSport dezvăluie că un sportiv junior a fost supus unor umilințe chiar de către colegii de lot, în timpul cantonamentului de la Reșița.

Pentru că și victima, dar și agresorii, sunt minori, vom folosi doar inițialele numelor.

Z. K. a fost agresat de doi dintre colegi chiar în complexul de la Reșița unde lotul național masculin de juniori era cazat. Într-una din zile, sportivii au profitat de faptul că nu erau supravegheați de coordonatori și au organizat o petrecere cu alcool și țigări. Doi dintre gimnaști, F. B. și D. P. l-au supus unor umilințe greu de imaginat pe colegul Z. K, care a devenit victimă doar pentru simplul fapt că este de etnie maghiară.

Sursele ProSport spun că acesta a fost legat de un calorifer, tuns și dezbrăcat, dar calvarul nu s-a terminat aici.

Colegii l-au forțat să consume alcool, au scrumat pe el și au mimat un joc sexual cu acesta.

La un moment dat, așa-zisa distracție a degenerat și nimeni nu a intervenit. Au început să-l strige «ungure» și să-l umilească”, au povestit sursele citate.

În urma acestei umilințe, sportivul a părăsit cantonamentul a doua zi, fugind acasă, la Lugoj, și le-a povestit părinților chinul la care a fost supus.

Specialiștii contactați de ProSport spun că incidentul prezintă elementele unor infracțiuni precum lipsire de libertate în mod ilegal, vătămare corporală, perversiune sexuală sau chiar rele tratamente aplicate minorului.

Ce spune Federația Română de Gimnastică

Jurnaliștii au luat inițial legătura cu Răzvan Șelariu, coordonatorul lotului național masculin, pentru un punct de vedere, dar acesta „a aruncat cartoful fierbinte” în curtea Federației.

„Vă rog sa luați legătura cu federația”, a spus acesta.

La Federația Română de Gimnastică s-a aflat despre acest incident, dar nu s-a dispus deocamdată nicio măsură, amându-se punerea în discuție a acestui subiect pentru „o ședință următoare” a Comitetului Executiv. Miercuri, 3 aprilie, subiectul acesta nu s-a aflat pe ordinea de zi.

Sursa citată notează că Z. K. are 15 ani și este legitimat la CSS Lugoj. El a luat bronz la sol la „Naționalele” din 2022 și bronz la cal cu mânere în 2023. Este component al lotului național de juniori și se afla în lot pentru Campionatele Europene. Informații de ultimă oră însă vorbesc despre faptul că el ar fi fost eliminat din delegația pentru Europene în urma ședinței de miercuri a Comitetului Executiv de la FRG.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.