Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor NU VREA renegocierea portofoliilor din Guvern: 'Despre ce se zboară, eu nu discut'

gov.ro
Florin Cîțu Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat marţi că nu ar fi de acord cu o eventuală renegociere a ministerelor din Guvern, menţionând că în coaliţie nimeni nu a discutat despre o retragere, anunță Agerpres.

Întrebat, după şedinţa coaliţiei de guvernare, dacă UDMR ar fi dispus să renegocieze portofoliile din Guvern după congresele din toamnă ale partidelor coaliţiei, aşa cum se discută în PNL, Kelemen Hunor a spus: "Nu e treaba mea ce doresc cei de la PNL. E o coaliţie, funcţionează, nu s-a discutat în coaliţie, nu s-a deschis acest subiect, ce se discută în partid, la PNL, la USR nu mă priveşte".

El a respins şi posibilitatea ca UDMR să cedeze Ministerul Dezvoltării în schimbul preşedinţiei Camerei Deputaţilor.

"Nu, nici vorbă despre aşa ceva. Despre ce se zboară, eu nu discut", a adăugat vicepremierul.

Kelemen Hunor a mai spus că nu s-a discutat despre o eventuală retragere a vreunui partid din coaliţie.

"Nu a fost nicio discuţie în coaliţie. Nimeni nu a cerut aşa ceva. Eu chiar cu asta am început astăzi discuţia cu colegii mei: dacă declaraţiile ministrului Justiţiei reprezintă şi punctul de vedere al USR PLUS. Am primit răspuns că nu, nimeni nu a cerut aşa ceva. Am închis subiectul. Punct", a explicat liderul UDMR.

El s-a referit la execuţia bugetară, menţionând că acest subiect va fi discutat cu premierul.

"Vom discuta în coaliţie, când va veni premierul cu o analiză pentru fiecare minister şi la modul general până atunci nu voi veni cu niciun comentariu", a arătat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă sunt ministere care nu au cheltuit toţi banii din buget, Kelemen Hunor a spus: "Nimeni nu a cheltuit toţi banii. Eu ştiu execuţia bugetară, că astăzi am discutat cu ministrul Cseke, este peste 70%, la domnul Tanczos probabil este la fel".

"Rectificarea se face în Guvern, execuţia bugetară şi analiza se fac în Guvern, Guvernul este un guvern de coaliţie. După ce premierul a terminat şi va termina această analiză, sigur că va exista o discuţie şi cu mine şi domnul vicepremier Dan Barna. Acest lucru l-am stabilit mai demult, nu este o chestiune de prevăzut sau de neprevăzut în protocolul de colaborare, că este o chestiune foarte clară: acest material va intra în şedinţa de guvern. Înainte de şedinţa de guvern, tot timpul avem discuţie în 3, în 4, în funcţie de necesităţi", a adăugat vicepremierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.