Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor știe ce urmează să facă Klaus Iohannis: 'E un om extrem de consecvent, această fază s-a încheiat'

kelemen hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat sceptic faţă de posibilitatea ca propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, să fie pusă în aplicare de preşedintele Klaus Iohannis.

"Concluzia după această analiză (n. r. - raportul asupra activităţii manageriale a DNA) nu putea să fie altceva decât concluzia ministrului, dar eu rămân sceptic că următorul pas va fi revocarea procurorului-şef al DNA. Preşedintele Iohannis acum câteva zile a spus că el nu are niciun motiv pentru a face acest lucru. Este un om extrem de consecvent în toate declaraţiile şi eu nu cred că în acest moment îşi va schimba atitudinea sau punctul de vedere şi cred că, din acest punct de vedere, ca să spunem aşa, această fază s-a încheiat", a afirmat Kelemen joi seara, pentru AGERPRES.

Citește și: Probleme pentru iubitul Elenei Băsescu! De ce a fost CHEMAT la tribunal

Liderul UDMR consideră că până la expirarea mandatului procurorului-şef al DNA lucrurile ar putea rămâne neschimbate.

"Tudorel Toader a declanşat procedura de revocare, dar ştim că preşedintele Iohannis nu are niciun motiv pentru a o revoca. Aşa a declarat el. Şi doamna procuror a zis că ea şi-a făcut treaba corect, perfect, nu a greşit, deci nu are niciun motiv să-şi dea demisia. Eu cred că lucrurile aşa rămân, nu se va schimba nimic şi până când ea îşi termină mandatul, nu ştiu, anul viitor sau când expiră mandatul de trei ani, lucrurile rămân aşa cum le ştim. Asta este părerea mea", a mai spus Kelemen Hunor.

Citește și: Ce BUGET are Primăria Capitalei în 2018 – Cum va investi Gabriela Firea banii

Pe de altă parte, Kelemen Hunor apreciază faptul că, după foarte mulţi ani, un ministru al Justiţiei prezintă public un raport al activităţii DNA.

Liderul UDMR a amintit că potrivit legii acest lucru ar trebui să aibă loc anual, în faţa Parlamentului.

Citește și: Interesant! Cine este prima și singura femeie din România care face transplant de ficat – Salariul REAL al unui chirurg din țara noastră

"În primul rând vreau să apreciez că după 14 ani de zile un ministru al Justiţiei face un pas spre a respecta Legea 304/2004. Şi de ce vă spun acest lucru? Acolo există două articole, articolul 79 şi articolul 88 în care scrie că ministrul Justiţiei va prezenta Parlamentului concluziile asupra raportului de activitate al Parchetului Naţional Anticorupţie, anual. La fel, articolul 79, pentru Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie. Niciun ministru nu a venit în faţa Parlamentului, dacă mi-aduc bine aminte, şi nu a făcut o astfel de prezentare. Bun, nici ministrul Toader nu a venit în faţa Parlamentului, dar important este că în faţa cetăţenilor a făcut prezentarea unui raport, aşa cum cere legea", a declarat presei Kelemen Hunor, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat raportul asupra activităţii DNA.

Citește și: Cătălin Tolontan, prins în ofsaid! Informația care l-a deconspirat – detalii uimitoare

Kelemen Hunor a precizat că nu a aflat multe lucruri noi din raport, acesta conţinând lucruri pe care în mare le cunoştea de ani de zile şi a afirmat că analiza e bazată pe chestiuni cunoscute şi reale.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi, după prezentarea raportului privind activitatea managerială a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru ''acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept''.

Citește și: ÎNFRÂNGERE pentru Armată! Lovitura pe care a primit-o din partea lui Gigi Becali, în instanță .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.