Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un a asistat personal la repatrierea trupurilor neînsufleţite ale turiştilor chinezi morţi într-un accident

www.stirileprotv.ro
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a asistat personal la plecarea unui tren care a repatriat trupurile neînsufleţite ale turiştilor chinezi morţi într-un accident de autocar şi a prezentat încă o dată scuze Beijingului pentru această tragedie, a indicat joi agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, citată de AFP, scrie agerpres.ro

Treizeci şi doi de turişti chinezi şi patru angajaţi nord-coreeni au pierit în accidentul survenit duminică la sud de Phenian, potrivit unor responsabili chinezi. Alţi doi cetăţeni chinezi au fost răniţi. 

Kim Jong Un s-a deplasat miercuri seara la gara din Phenian ''pentru a asista la plecarea unui tren special care a transportat corpurile neînsufleţite ale chinezilor ucişi şi răniţi într-un tragic accident de circulaţie'', a relatat KCNA. 

Potrivit agenţiei, liderul nord-coreean a dat personal dispoziţii pentru repatrierea victimelor şi a adresat ''cuvinte de consolare'' supravieţuitorilor. 

Pe de altă parte, KCNA a indicat că liderul nord coreean i-a transmis ''un mesaj de consolare'' preşedintelui chinez, Xi Jinping. ''Prezentăm scuzele noastre cele mai profunde tovarăşilor noştri chinezi pentru durerea pe care nici un cuvânt n-o poate alina'', a transmis KCNA, citând mesajul liderului nord-coreean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.