Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong-un a condus un exercițiu de artilerie având Seulul în raza de acțiune

Daily Star
kim jong un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a condus un exercițiu de artilerie al Armatei Populare Coreene, forța militară a țării, a transmis vineri presa de stat KCNA.

Exercițiul desfășurat joi a implicat unități din apropierea graniței care au în raza de tragere "capitala inamicului", a relatat KCNA, referindu-se la capitala sud-coreeană cu aproape 10 milioane de locuitori, adăugând că au fost "îndeplinite misiuni militare importante pentru descurajarea războiului".

Statul Major Interarme din Coreea de Sud (JCS) a precizat că în timpul exerciţiului nord-coreean au fost lansate, joi, spre Marea Galbenă, multiple rachete și obuze de artilerie autopropulsate între orele 11 a.m. (02:00 GMT) și 5 p.m. (08:00 GMT). JCS a menţionat că monitorizează activitățile militare ale Nordului, în timp ce exercițiile comune efectuate de forţele armate sud-coreene și americane sunt în desfășurare.

Exercițiile, cunoscute sub numele de Freedom Shield, au început luni, iar numărul de militari implicaţi este dublu faţă de cel de anul trecut. Începând de marți, forţele nord-coreene au avut "mai multe tentative" de a bloca semnalele GPS în apropierea graniței cu Coreea de Sud, a adâugat JCS într-o declarație separată, adăugând că nu au fost cauzate daune dar a avertizat cu privire la posibile consecințe. Exercițiul de artilerie de joi efectuat de Coreea de Nord a avut ca scop creșterea pregătirii pentru luptă și a capacității de război, a transmis KCNA.

Kim Jong Un a cerut armatei să continue pregătirile pentru ca subunitățile de artilerie să poată "prelua inițiativa cu lovituri nemiloase și rapide în momentul intrării lor într-un război real". "A subliniat necesitatea de a transforma toți artileriştii din întreaga armată în experți în folosirea artileriei și a stabilit sarcini importante pentru a finaliza pregătirile de război de artilerie", se menţionează în relatarea. Fotografii publicate de KCNA au arătat flăcări provenite de la tirurile artilerie și pe liderul Kim îmbrăcat într-o jachetă de piele neagră și flancat de soldați privind dintr-o tranşee.

Ministrul sud-coreean al apărării, Shin Won-sik, a vizitat joi Comandamentul Apărării Capitalei și a ordonat o ripostă fermă dacă partea nord-coreeană s-ar deda la provocări împotriva capitalei. La începutul săptămânii acesteia, presa nord-coreeană de stat a relatat că Kim Jong Un a supervizat antrenamentul pe teren al trupelor de la o bază majoră de operațiuni militare din regiunea de vest a țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.