Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un a dat ordin: După două luni, s-au redeschis şcolile

nknews.org
kim jong un

Elevii nord-coreeni s-au întors de miercuri în clase, după două luni în care şcolile au fost închise, informează AFP. Din măsurile de prevenire a epidemiei de COVID-19, copiilor le-a rămas însă obligaţia de a purta măşti de protecţie.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de îmbolnăvire provocată de coronavirus, deşi se învecinează cu China, de unde epidemia s-a răspândit în întreaga lume. Potrivit AFP, experţii pun însă la îndoială veridicitatea informaţiilor comunicate de la Phenian, scrie agerpres.ro.

Citește și: Parlamentul a decis! Educația sexuală a fost înlocuită cu ‘educație sanitară’. Cum se va preda în școli

Regimul nord-coreean a luat însă măsuri drastice, închizând frontierele şi izolând mii de oameni. Începerea noului trimestru şcolar, care trebuia să aibă loc în aprilie, a fost amânată de mai multe ori. Doar anumite licee şi universităţi au putut relua cursurile de la jumătatea lunii trecute.

Elevii au revenit în şcoli purtând, ca de obicei, uniforme, la care s-au adăugat masca şi flori roşii prinse în piept. Unii aveau măşti chirurgicale, alţii doar versiuni textile. La o şcoală din Phenian, copiilor li s-a luat temperatura la sosire, relatează AFP. În clasă, înainte de a se aşeza în bănci, ei au stat la coadă ca să se spele pe mâini cu apă. "Trebuie să vă frecaţi mâinile", le-a spus profesorul.

Citește și: Nelu Tătaru anunță trei elemente care trebuie gestionate, pentru a evita valul doi de coronavirus: Nu ține doar de noi

În timpul orelor, copiii nu şi-au dat jos măştile, dar au stat unii lângă alţii; şi profesorul avea mască. În fiecare clasă, pe pereţi se aflau portretele lui Kim Ir Sen, primul conducător al Coreei de Nord, şi al succesorului său, Kim Jong Il - bunicul, respectiv tatăl actualului lider de la Phenian, Kim Jong Un. Programa de învăţământ cuprinde şi "studiile revoluţionare".

Din decembrie anul trecut până acum, pandemia de coronavirus a însemnat, la nivel mondial, peste 6,3 milioane de cazuri, în 196 de ţări şi teritorii, precum şi aproape 380.000 de morţi - însă, oficial, niciunul în Coreea de Nord.

Citește și: Valer Dorneanu, atenționare pentru DNA: ‘Trebuie să aplice legea și trebuie să aplice și deciziile Curții Constituționale’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.