Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un a executat mai mulţi subalterni, pe fondul pandemiei de coronavirus

nknews.org
kim jong un

Un parlamentar sud-coreean, Ha Tae-keung, anunță că că Kim Jong Un manifestă „furie excesivă” şi ia „măsuri iraţionale” asupra pandemiei şi impactului său economic.

Ha a spus că agenţia de informaţii le-a spus parlamentarilor că Coreea de Nord a executat o personă importată din domeniul schimburilor valutare în Phenian luna trecută după ce a tras concluzia că persoana este responsabilă pentru scăderea cursului de schimb în perioada pandemiei. Ha a citat INS spunând că Coreea de Nord a executat şi un oficial cheie în august pentru încălcarea reglementărilor guvernamentale care restricţionează mărfurile aduse din străinătate. Cele două persoane nu au fost identificate pe nume.

Citește și: Scandal între Klaus Iohannis și Olguța Vasilescu: ‘Se încearcă închiderea cu dosarul penal!’

Coreea de Nord a interzis, de asemenea, pescuitul pe mare.

Coreea de Nord a plasat recent Phenianul şi nordul provinciei Jagang sub carantină din cauza problemelor legate de coronavirus. Coreea de Nord a făcut, de asemenea, o încercare nereuşită de atac cibernetic a cel puţin unei companii farmaceutice sud-coreene care încerca să dezvolte un vaccin împotriva coronavirusului, a spus INS.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘Este total scăpată de sub control! Guvernul nu ne protejează! Despre asta vorbim în momentul de față’

Coreea de Nord susţine că nu a depistat cazuri de coronavirus pe teritoriul său, o afirmaţie contestată de experţi externi. Un focar major ar putea avea consecinţe grave, deoarece sistemul de sănătate din Coreea de Nord rămâne invalidat şi suferă de o lipsă cronică de provizii medicale.

Guvernul nord-coreean sub conducerea Kim Jong Un a ordonat executarea a cel puţin două persoane, a închis capitala Phenianului şi a pus în aplicare alte măsuri pentru a încetini răspândirea COVID-19, potrivit parlamentarilor sud-coreeni care au fost informaţi de membrii agenţiei de informaţii a ţării.

Citește și: Atac fără precedent al lui Andrei Caramitru asupra lui Nicușor Dan: ‘Primarul Bucureștiului și-a schimbat numele. Acum e NicuȘiOrban’

Economia nord-coreeană a fost puternic afectată de pandemie, ţara fiind nevoită să-şi sigileze graniţa cu cel mai mare partener comercial, China, în ianuarie. O serie de dezastre naturale în timpul verii, împreună cu sancţiunile conduse de SUA asupra programului de armament al Coreei de Nord, au destabilizat şi mai mult economia deja în dificultate a ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.