Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un: 'Arsenalul nuclear nord-coreean este garantul securităţii regimului'

Kyodo News
Kim Jong Un Coreea de Nord

Arsenalul nuclear nord-coreean este garantul securităţii regimului, a subliniat dictatorul nord-coreean Kim Jong Un marţi,, cu ocazia marcării a 67 de ani de la armistiţiul Războiului din Coreea (1950-1953), relatează AFP, potrivit news.ro.

”Mulţumită arsenalului nostru nuclear de disuasiune eficientă şi sigură, cuvântul război nu va mai fi folosit în această ţară”, a declarat Kim Jong Un în cadrul unei întâlniri cu veterani, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA.

”Securitatea noastră naţională şi viitorul nostru vor fi asigurate pentru eternitate”, a subliniat el, aplicând astfel un duş rece unor speranţe cu privire la o renunţare la programele nuclear şi balistic a Phenianului.

Programul înarmării nucleare garantează ţării o ”forţă abolută” în vederea evitării altor conflicte armate, stabilitatea şi un viitor, în pofida presiunilor externe, şi unor ameninţări militare, a declarat Kim Jong Un la această ceremonie, scrie Reuters.

Kim Jong un a subliniat caracterul defensiv al acestui program.

Citește și: Cum a încercat 'vătaful' de la BAD a Jandarmeriei să pună 'bețe în roate' DIICOT - Spunea că RECUNOAȘTE tot dar declara doar formalități

”De-acum suntem capabili să ne apărăm de orice formă de presiune de intensitate mare şi de ameninţare militară din partea forţelor imperialiste ostile”, a declarat el, citat de KCNA.

”Mulţumită disuasiunii nucleare a autoapărării fiabile şi eficiente, nu va mai exista război, iar securitatea şi viitorul ţării noastre vor fi ferm garantate pentru totdeauna”, a adăugat el.

Negocieri între Coreea de Nord şi Statele Unite sunt în impas de anul trecut, după fiascoul celui de-al doilea summit al lui Kim cu Donald Trump, la Hanoi, din cauza incapacităţii celor două părţi de a se pune de acord asupra concesiilor pe care Phenianul este necesar să le facă în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale care i-au fost impuse cu scopul de a-l obliga să renunţe la programele sale nuclear şi balistic.

Războiul Coreei s-a terminat cu un armistiţiu şi nu cu un acord de pace, ceea ce înseamnă că cele două ţări surori şi vecine se află tehnic în stare de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.