Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un dă cărțile pe față: este un AVERTISMENT pentru SUA și Coreea de Sud

The Guardian
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a afirmat miercuri că rachetele tactice lansate cu o zi înainte de Coreea de Nord reprezintă un avertisment în legătură cu exercițiile militare comune desfășurate de Coreea de Sud și Statele Unite, informează agenția Kyodo News, citând presa de stat de la Phenian.

Citește și: Efectul Caracal în Guvern / SURSE

Coreea de Nord a lansat marți dimineață două proiectile despre care se crede că erau rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, au anunțat autoritățile militare de la Seul. Proiectilele, care au fost lansate marți dimineață din provincia Hwanghae de Sud, aflată în sud-vestul Coreei de Nord, au zburat pe o distanță de aproximativ 450 de kilometri înainte de a se prăbuși în Marea de Est (Marea Japoniei, n.red.), a anunțat Statul Major Interarme al forțelor armate sud-coreene, informează Mediafax.

Acțiunea militară a fost "o ocazie pentru a trimite un avertisment adecvat în legătură cu exercițiul militar comun în curs de desfășurare al autorităților americane și sud-coreene", a declarat liderul regimului de la Phenian, citat de agenția nord-coreeană de știri KCNA.

"Noile rachete tactice ghidate", lansate din zona de vest a Coreei de Nord, a zburat "pe deasupra zonei capitalei și regiunii centrale interioare" înainte de "a lovi cu precizie insulița vizată" din largul coastelor estice ale țării, a transmis KCNA.

Lansarea rachetelor a "verificat în mod clar fiabilitatea, securitatea și capacitatea militară reală" a acestor arme, a precizat agenția nord-coreeană de știri.

Proiectilele au fost lansate la o zi după startul unui exercițiu militar comun al forțelor sud-coreene și americane.

La scurt timp după lansarea proiectilelor, Ministerul nord-coreean de Externe a transmis că, în cazul în care exercițiul va continua, regimul de la Phenian "va fi obligat să caute o nouă cale", relatează publicația The Japan Times.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.