Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un șochează din nou: Le interzice femeilor din Coreea de Nord să poarte numele fiicei lui, iar cele care au deja acest nume trebuie să-l schimbe

KGNA
Kim Jong Un

Autoritățile nord-coreene obligă fetele și femeile care se cheamă „Ju Ae” să-și schimbe numele. Acesta este numele fiicei lui Kim Jong Un, iar dictatorul de la Phenian nu vrea ca alte femei să-l poarte, relatează Radio Free Asia, citat de Business Insider.

Postul de radio a citat două surse anonime care au spus că guvernele locale din orașele Jeongju și Pyongsong au emis ordine pentru ca femeile să-și schimbe certificatele de naștere.

„Ieri, Ministerul Securității din orașul Jeongju a chemat femeile înregistrate la departamentul de înregistrare a rezidenților sub numele „Ju Ae” pentru a-și schimba numele”, a spus unul dintre locuitori.

Acesta a povestit că o fetiță de 12 ani din cartierul său se numea Ju Ae, iar părinților ei li s-a cerut să se prezinte la Ministerul Securității pentru a-i schimba certificatul de naștere.

Autoritățile au spus că numele ei este acum rezervat persoanelor cu „cea mai înaltă demnitate”, a adăugat sursa anonimă.

Kim Ju Ae, despre care se crede că are 10 ani, este singurul dintre cei trei copii ai lui Kim care a fost prezentat publicului.

Ea și-a făcut debutul când a  inspectat alături de tatăl ei pregătirile pentru testarea rachetelor balistice intercontinentale, în noiembrie 2022.

Fata a fost adusă din nou în centrul atenției săptămâna trecută, când a participat la un banchet de stat și s-a fotografiat cu generalii de top ai Coreei de Nord.

Ju Ae s-a alăturat tatălui său și mamei sale, Ri Sol Ju, într-o vizită la o bază militară. Acolo s-a desfășurat un fastuos banchet pentru aniversarea de 75 de ani a Armatei Populare Coreene.

Mulți analiști spun că a devenit clar că Kim Jong-un a luat deja decizia în privința succesoarei sale, confirmând speculațiile care au început să apară de anul trecut, când Kim Ju Ae a fost prezentă la testarea unei rachete intercontinentale cu tatăl ei.

Mai mult, presa de stat a publicat un articol, tot în noiembrie, cu fotografii cu Kim și fiica sa, în care Ju Ae este descrisă ca „cea mai iubită fiică”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.