Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong-un se vrea unicat. Ce interdicţie a impus

kim jong Un

Nord-coreenii care poarta acelasi nume ca liderul Kim Jong-un au fost invitati sa si-l schimbe, a dezvaluit miercuri un post de televiziune sud-coreean, citat de AFP, potrivit Mediafax.

Cu câteva luni înainte de venirea la putere a lui Kim Jong-un în locul tatalui sau, Kim Jong-il, care a decedat în decembrie 2011, regimul a emis o directiva prin care obliga pe oricine purta acest nume sa-si aleaga altul.
"Toate organele partidului si serviciile de securitate publica sunt obligate sa înregistreze locuitorii cu numele Kim Jong-un (...) si sa-i oblige sa-si schimbe numele de bunavoie", se arata în acest document citat de postul KBS TV.
Masura se aplica retroactiv documentelor de identitate si diplomelor, care urmeaza sa fie rectificate. Certificatele de nastere emise pe acest nume sunt respinse.
"Autoritatile trebuie sa se asigure ca nimeni sa nu se plânga în mod inutil sau sa raspândeasca zvonuri (...) pe aceasta tema", se arata în document.
Autenticitatea acestei directive nu a putut sa fie verificata imediat. Ministerul sud-coreean al Unificarii, însarcinat cu afacerile nord-coreene, a refuzat sa faca vreun comentariu.
Un oficial din cadrul Guvernului a amintit însa ca Phenianul a interzis deja utilizarea atât a numelui Kim Il-sung, fondatorul regimului si bunicul lui Kim Jong-un, cât si a numelui fiului acestuia Kim Jong-il.
Park Jin-hee, o nord-coreeana refugiata în Sud si care lucreaza pentru KBS, s-a declarat sigura ca nimeni nu mai poarta în prezent numele celor trei lideri, care fac obiectul unui cult al personalitatii organizat de catre propaganda oficiala.
În afara de ei, "nimeni din (Coreea de) Nord nu se numeste Kim Il-sung si Kim Jong-il si nu exista nicio îndoiala ca acelasi lucru este valabil si pentru (Kim) Jong-un", a declarat ea pentru AFP.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.