Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un 'vrea într-adevăr o întâlnire', afirmă Donald Trump

Gulf News
trump kim

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat duminică la prânz că Kim Jong Un vrea "într-adevăr" să aibă o întâlnire cu el, în contextul în care el i-a lansat o invitaţie liderului nord-coreean să i se alăture în cursul zilei la frontiera dintre cele două Corei, transmite AFP.

"Vom vedea. El vrea într-adevăr", a declarat preşedintele Statelor Unite într-un discurs la Seul în faţa unor responsabili de întreprindere, fără să precizeze dacă liderul nord-coreean a acceptat oficial invitaţia de a veni în cursul după-amiezii "să-i strângă mâna" în Zona Demilitarizată (DMZ) care separă cele două state coreene, informează agerpres.ro.

Citește și: Cozmin Gușă face noi comentarii! ‘Viorica Vasilica Dăncilă s-a impus ca fiind serioasă și tare pe tocuri și a predat ștafeta, ca să râdem de cineva la nivel de PSD’

"Cred că înţeleg că (nord-coreenii) doresc o întâlnire", a declarat şeful administraţiei de la Washington.

El a precizat că preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, îl va însoţi oricum la frontieră.

Citește și: Sorin Grindeanu transmite un mesaj! ‘Te-a fluierat’

Sâmbătă, Donald Trump i-a lansat o invitaţie în ultimul moment liderului nord-coreean, propunându-i să vină să îi spună "bună ziua" la această ultimă frontieră din perioada Războiului Rece.

Întâlnirea ar fi al treilea summit în aproximativ un an între cei doi, după strângerea de mână istorică de la Singapore, din iunie 2018.

Citește și: Adrian Năstase lansează o serie de propuneri! ‘Nu este suficient’

Relaţia lor întâmpină probleme din cauza denuclearizării Coreii de Nord. Washingtonul cere ca Phenianul să renunţe definitiv la programul său nuclear, în timp ce regimul comunist reclamă în prealabil ridicarea sancţiunilor internaţionale care îl vizează.

Sâmbătă, un înalt responsabil nord-coreean a considerat propunerea preşedintelui american "foarte interesantă", dar a subliniat că nu a primit o invitaţie oficială din partea Washingtonului înainte de a confirma o eventuală întâlnire cu Kim Jong Un.

Citește și: Anunț făcut de Florin Iordache! ‘Putem comunica mult mai bine’

Într-un mesaj pe Twitter difuzat duminică dimineaţă, Donald Trump a confirmat vizita sa în Zona Demilitarizată, dar fără să menţioneze numele lui Kim Jong Un.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.